Blog: Kerst, hoogtepunt van 't jaar!

Blog: Kerst, hoogtepunt van 't jaar!

Een weblog van Martine van der Meer. Zij is verantwoordelijk voor communicatie en HRM bij CombiVliet. Martine schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Een tijd waarin alles gezellig moet zijn, we ineens naar de kerk gaan, we familie uitnodigen voor het familiediner, we overmatig cadeautjes gaan geven, we ineens een nieuwe jurk moeten kopen. Dat is kerst. De meeste mensen krijgen er stress van, van het 'moeten'. Ruzie, scheidingen en dat soort ellende heeft z'n hoogtepunt in en vlak na deze tijd.

Maar van wie 'moet' dit? Van jezelf? Omdat het altijd zo gaat? Omdat dit zo hoort? Omdat dit van je verwacht wordt?

Als je dit eens zou veranderen in 'willen' dus vraag je eens af, wat je écht wilt? En als je echt een cadeautje wilt kopen, dan kan dat ook op een andere dag in het jaar, als je naar de kerk wilt, kan dat elke week. En hoe leuk is het, als het altijd gezellig is?

Ook in bedrijven zie je dit regelmatig, dat 'wenselijke moeten'. Mensen die ineens extra hun best gaan doen, omdat het functioneringsgesprek eraan komt…. Dat is best gek toch? Je moet altijd je best doen toch? De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, maar je wilt je werk altijd goed doen toch? Toch hebben mensen hier weleens andere gedachten over. Als 'de baas' op vakantie is, vroeg naar huis versus als hij nog op kantoor zit, langer blijven. Als je leidinggevende belt, gelijk je telefoon oppakken en als je collega belt, lekker laten gaan. Zo zijn we toch een beetje geprogrammeerd als mens. Wat hoort en wat niet?

Is dit erg? Tja, wat is erg? Er zijn ergere dingen dus maak je er niet te druk om. Zorg dat je niet teveel stress hebt en maak er wat moois van! Kijk naar alle kansen en mogelijkheden. Vooral in deze tijd; er kan zoveel wel, maar wat je aandacht geeft groeit, dat geldt niet alleen voor een plantje, maar ook voor jouw gemoedstoestand. Hoe luchtiger je in het leven staat, hoe makkelijker en leuker het is!

Bron: Martine van der Meer

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v