Blog: Hoe nuttig besteed jij jouw schermtijd?

Blog: Hoe nuttig besteed jij jouw schermtijd?

Een weblog van Jill van der Knaap. Zij verzorgt de marketing en communicatie binnen JEM-id. Jill schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Zo, ik plof op de bank na weer een thuiswerkdag achter de rug te hebben. Eerlijk, het eerste wat ik doe, is mijn telefoon erbij pakken en onderuitgezakt scrollen door de krochten van Instagram, Facebook en Pinterest. Puur tijdverdrijf om mijn hoofd even op standje 'nul' te zetten. Zeker in deze tijd waar zoveel niet meer kan of mag, zit die telefoon toch wat vaker in mijn hand geplakt dan voorheen.

Gemiddeld genomen zit ik zo'n 3,5 uur per dag naar mijn telefoonscherm te turen. En ik durf te zeggen dat 3 uur daarvan weggegooide tijd is geweest. Ik voel me bijvoorbeeld niet extreem verrijkt wanneer ik een nieuw artikel van RTL Boulevard lees over de André en Monique saga. Toch kon ik het niet laten om van de week het artikel wel te lezen. Want als vrouwelijke twintiger kan ik schaamteloos smullen van drama in BN'ers-land. Nu kan een artikeltje hier en daar echt geen kwaad, maar toch zou ik deze tijd graag nuttiger benutten.

Steeds meer mensen raken zich bewuster van hun dagelijkse schermtijd. Zeker nu we veel thuiswerken en (als ik voor mezelf spreek) veel meer uren achter elkaar naar een desktop staren dan wanneer we op kantoor zitten, merk ik dat het onderwerp vaker besproken wordt. Op kantoor loop je immers toch vaker even naar de koffiepot, maak je een praatje met een collega en is een loopje naar het toilet ook frequenter door de grotere hoeveelheden thee en koffie die je naar achteren werkt. De lockdown heeft ervoor gezorgd dat mijn schermtijd zeker is verhoogd. Ik kreeg het gevoel dat de tijd aan me voorbij ging zonder dat ik daar een voldaan gevoel bij had.

Sinds kort zijn we bij JEM-id bezig met de ontwikkelingen van GreenCommerce Apps, waarmee AGF bedrijven middels de app gemakkelijk wijzigingen of controles kunnen uitvoeren in GreenCommerce. GreenCommerce is software voor importeurs, exporteurs, handelsbedrijven, verpakkers en logistiek dienstverleners in de AGF sector. Voorheen was het alleen mogelijk om bovenstaande acties te doen wanneer je fysiek toegang had tot een PC waar GreenCommerce op geďnstalleerd stond. Zeker nu in deze tijd waar thuiswerken eerder de norm dan uitzondering is, zien we dat de vraag naar een online oplossing groeit.

In plaats van hersenloos te scrollen door een social media tijdlijn, zit ik nu (nog steeds onderuitgezakt ;-) ) nieuwe functionaliteiten te testen in de app. Geen vermindering van mijn schermtijd, maar wél een nuttigere invulling!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van GreenCommerce Apps? Meld je dan vrijblijvend aan voor een online demo via jill@jem-id.nl.

Bron: Jill van der Knaap

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v