Eerste tomatenrassen met hoge ToBRFV-resistentie

Eerste tomatenrassen met hoge ToBRFV-resistentie

Het Tomato Brown Rugose Fruit Virus of ToBRFV veroorzaakt wereldwijd grote economische schade in de tomatenteelt. Het onderzoeksteam van Rijk Zwaan heeft nieuwe, unieke genetica gevonden die resulteert in een hoge resistentie tegen ToBRFV.

Vlak na de ontdekking zijn de veredelaars in alle wereldwijde veredelingsprogramma’s begonnen met de ontwikkeling van resistente rassen. Deze rassen zijn zowel intern als bij telers uitgebreid getest op hun praktijkwaarde. Rijk Zwaan biedt telers nu de best presterende hybriden onder het Rugose Defense label, waaronder cocktail, cherry tros en los, trosmidden en mini-pruim tomatenrassen.

Geschikt voor alle commerciële onderstammen
De tomatenrassen van Rijk Zwaan met een hoge resistentie tegen ToBRFV zijn te combineren met alle commercieel verkrijgbare onderstammen. Uit proeven is gebleken dat het onderstammenras Suzuka RZ sterk presteert in combinatie met zowel vatbare als resistente tomatenrassen.

De komende periode zal Rijk Zwaan doorgaan met het introduceren van nieuwe rassen die geschikt zijn voor zowel de hightech als beschermde teelt. Rijk Zwaan bedankt alle telers die het bedrijf hebben gesteund bij het testen van de eerste hoog resistente tomatenrassen voor de hightechteelt. Meer weten? Bezoek de Rugose Defense pagina van Rijk Zwaan of neem contact op met uw teeltadviseur en bekijk de introductievideo:

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v