'Middelenbeleid is gewoon niet uit te leggen'

'Middelenbeleid is gewoon niet uit te leggen'

De tuinbouw heeft heel veel oplossingen in handen voor maatschappelijke uitdagingen, maar de Haagse politiek heeft daar veel te weinig oog voor. Dat moet veranderen, menen Jenny Vermeer en Floris Out. Beiden zijn kandidaat voor de Tweede Kamer namens het CDA.

Vermeer (nr 20 op de lijst) en Out (nr 30 op de lijst) waren vanochtend te gast bij Hortibiz Newsradio en spraken daar hun steun uit voor de glastuinbouw. Floris Out is momenteel adviseur bij een boomkwekerij, Jenny Vermeer is mede-eigenaar van een pot- en perkplantenkwekerij. Vanuit hun achtergrond willen zij de tuinbouw in Den Haag meer voor het voetlicht brengen.

“Binnen de tuinbouw worden problemen zelf opgelost en vaak zonder subsidies. Wij schreeuwen niet zo hard, daarom liggen we niet boven op de stapel bij de politiek in Den Haag. Terwijl dat wel zou moeten. Wij willen daar verandering in brengen”, aldus Vermeer.  

Out wijst op de problematiek rond gewasbeschermingsmiddelen. “We verwachten van telers dat zij straks geen chemie meer gebruiken in de kas, maar vervolgens kost het nog heel veel meer jaren om biologische alternatieven op de markt te brengen. Dat is niet uit te leggen en dat probleem wordt gewoon niet gesnapt door andere partijen.”  

Vermeer was deze week op bezoek bij Valto, dat gespecialiseerd is in natuurlijke gewasbescherming. “Zo’n bedrijf heeft de oplossingen gewoon op de plank liggen. Het is onverteerbaar dat die niet geïntroduceerd mogen worden. Dat komt enerzijds door onkunde in de politiek en anderzijds door de macht van grote chemische bedrijven. Het is heel verdrietig dat nieuwe producten, teeltmethodes en veredeltechnieken daardoor niet worden geaccordeerd.”

Overigens gaat ook de Westlandse politiek volgens Vermeer niet vrijuit. “In het Westland is er altijd gezeik binnen de coalitie. Er gebeurt veel te weinig om uitdagingen in de gemeente aan te pakken. Dat moet echt beter”, aldus Vermeer die momenteel in de gemeenteraad van Westland met het CDA vanuit de oppositie actief is. 

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v