Eerste partijen op bezoek in de glastuinbouw

Eerste partijen op bezoek in de glastuinbouw

Als brancheorganisatie kent Glastuinbouw Nederland de weg in politiek Den Haag. 'We zijn voortdurend in gesprek met Kamerleden van diverse politieke partijen, ministers, staatssecretarissen en hun ambtenaren om de belangen van de glastuinbouw continu onder de aandacht te brengen. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november zetten we er nog een tandje bij om de aandacht op de glastuinbouw te vestigen. Als het even kan nodigen we politici en ambtenaren uit een kas te bezoeken. In #KasPolitics geven we wekelijks een update over onze aanloop naar de verkiezingen."

De peilingen voorspellen dat het politieke landschap in Den Haag er na de verkiezingen heel anders uit zal zien dan nu. Juist daarom zijn de gesprekken met zittende Kamerleden, bewindslieden en kandidaat-Kamerleden zo belangrijk. Dat geldt eveneens voor onze contacten met ambtenaren op de ministeries, die nieuwe bewindspersonen voorbereiden op hun werk. Daarnaast zullen zij na de verkiezingen en kabinetsformatie met het nieuwe beleid aan de slag moeten. Kennis over het belang van de glastuinbouw voor een gezond en gelukkig Nederland is daarom van groot belang.

Eerste gesprekken
Inmiddels vinden de eerste politici hun weg naar de kas. Zo spraken voorzitter Adri Bom-Lemstra en directeur Ruud Paauwe afgelopen dinsdag in Brussel met de partijtop van BBB over de komende Tweede Kamerverkiezingen en onze inzet op gezondheid en geluk als tweede mainport van Nederland. Vrijdag 27 oktober bracht CDA-lijstrekker Henri Bontenbal met Kamerlid Eline Vedder-Monaster en kandidaten Jenny Vermeer en Floris Out een bezoek aan RijkZwaan. In de kassen van de veredelaar sprak voorzitter Bom-Lemstra met hen over de maatschappelijke inzet van de glastuinbouw op plantgezondheid, klimaat, biodiversiteit en economie.

Politiek tuinbouwcafé
Donderdag 2 november vindt de Horti Convention plaats, een politiek café speciaal voor de tuinbouw, georganiseerd door Hillenraad, Glastuinbouw Nederland en Greenports Nederland. Ondernemers krijgen tijdens dit evenement gelegenheid zelf in debat te gaan met politici Peter Valstar (VVD), Joris Thijssen (GL-PvdA), Pieter Grinwis (ChristenUnie), Caroline van der Plas (BBB) en Jenny Vermeer (CDA). Ook NSC van Pieter Omtzigt zal aanwezig zijn.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen