'Blij met positie jonge boer en teler in akkoord'

'Blij met positie jonge boer en teler in akkoord'

Afgelopen nacht werd het concept regeerakkoord naar buiten gebracht. Na ruim vijf maanden onderhandelen is het kabinet van BBB, NSC, PVV en VVD tot een akkoord gekomen. NAJK is daar erg tevreden over en hoopt dat er zo snel mogelijk een nieuwe regering komt waarmee zij om tafel kan om te werken aan de toekomst van jonge boeren en tuinders.

NAJK is blij dat er nu een hoofdlijnenakkoord gesloten is door BBB, NSC, PVV en VVD. Als belangenbehartiger voor de jonge boeren en tuinders vindt NAJK het bewonderingswaardig hoe deze partijen tot een akkoord zijn gekomen in een ingewikkelde tijd met grote uitdagingen, ook in de land- en tuinbouw. “Er moet nu zo snel mogelijk een nieuwe kabinet komen, zodat we samen aan de slag kunnen om toekomstperspectief te creëren voor de boeren van nu en van de toekomst!”, aldus NAJK-voorzitter Roy Meijer.

Jonge boeren
Het hoofdlijnenakkoord begint in het hoofdstuk over landbouw met de zin: Toekomstperspectief en extra aandacht voor jonge boeren, zodat zij bedrijven kunnen overnemen of starten. Hiermee erkent de nieuwe coalitie dat toekomstperspectief en bedrijfsovername belangrijke focuspunten zijn voor een nieuw kabinet. NAJK is erg blij dat het hoofdlijnenakkoord hier prominent aandacht aan besteed. “In onze vergrijzende sector is een sterke focus op onze toekomstige generatie boeren en tuinders hard nodig, anders gaan zij stoppen of verkassen ze naar andere landen”, aldus Meijer.

Aan de bak!
NAJK hoopt dat het nieuwe kabinet zo snel mogelijk aantreedt en kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met zowel deze nieuwe coalitie als een nieuw kabinet. “In plaats van praten over problemen, moeten we zo snel mogelijk naar het oplossen hiervan. NAJK wil hierin graag samenwerken met het nieuwe kabinet”, stelt de NAJK-voorzitter.

De komende dagen zal NAJK het hoofdlijnenakkoord uitgebreid bestuderen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!