Martin Stolze stelt nieuwe directie aan

Martin Stolze stelt nieuwe directie aan

Martin Stolze Groep versterkt haar managementteam, productportfolio en digitale dienstverlening om te anticiperen op de volgende groeifase binnen de internationale glastuinbouwsector. De leverancier van automatiseringsproducten voor het interne transport en verwerking van tuinbouwproducten en in het bijzonder potplanten zegt daarmee klaar te zijn voor de toekomst.

Sinds 1991 heeft het bedrijf altijd proactief geïnvesteerd in haar organisatie, productportfolio en faciliteiten om toonaangevend in de markt te blijven en haar loyale partners en klanten wereldwijd te bedienen. Het bedrijf blijft investeren om klaar te zijn voor de volgende fase van groei en innovatie.

Martin Stolze heeft verandering keer op keer in haar voordeel weten te benutten. Een recente verandering die het bedrijf heeft opgepakt, is het vooraf geplande vertrek van algemeen directeur Wido Kruijswijk. Na 17 jaar heeft Kruijswijk besloten te stoppen in deze rol en zijn verantwoordelijkheid over te dragen aan een volgende generatie leiders. "Wido heeft een cruciale rol gespeeld bij de ontwikkeling van het bedrijf en organisatie", zegt Alex E. Kind, CEO van Kind Technologies, de AgTech Groep achter Martin Stolze. "Samen met het hele Martin Stolze team zijn we erg dankbaar voor Wido’s toewijding, harde werk en de sterke teams die hij door de jaren heen heeft opgebouwd." Gedurende 2023 hebben Wido en het groepsmanagement zijn opvolging stap voor stap voorbereid.

Nieuw management, nieuwe focus
“Met grote trots kan ik de nieuwe directie van Martin Stolze delen met onze collega’s, partners en klanten”, zegt Kruijswijk. “Ik ben ervan overtuigd, dat zij precies het team zijn wat nodig is om Martin Stolze door de volgende fase van groei en professionalisering te leiden, met behoud van de sterke culturele waarden die ons hier hebben gebracht.” Vanaf 1 november bestaat de directie van Martin Stolze uit twee personen: Marvin de Klerk en Walter Doorduin. Als Financieel Directeur zal Marvin de Klerk zich richten op alle financiële en administratieve processen, maar ook op IT en algemene bedrijfs- en procesverbeteringen. Marvin is een registeraccountant en begon zijn carrière bij Ernst & Young, waarna hij ervaring opdeed in verschillende financiële functies bij Aegon en restaurantketen De Beren.

Walter Doorduin wordt algemeen directeur. Gezien zijn eerdere rol bij Priva, is de glastuinbouw voor hem bekend terrein. In eerdere functies, onder andere bij Fox-IT in Delft, heeft hij laten zien dat groei van resultaten, teams en mensen hem op het lijf geschreven zijn. Walter zal zich richten op de algehele ontwikkeling van de organisatie en direct leiding geven aan Sales en Operations. “Ik heb ontzettend veel zin om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen bij zo’n mooi bedrijf”, zegt Walter Doorduin. “Ik ben vereerd dat Wido mij voor deze rol heeft geselecteerd en kijk ernaar uit om onze internationale expansie voort te zetten.”

Nieuwe digitale diensten en innovaties
Naast de recente aankondiging van Martin Stolze rond het uitbreiden van haar roboticaportfolio en -organisatie, zullen er meerdere nieuwe innovaties op de markt worden gelanceerd. De komende periode zal het bedrijf meer digitale datadiensten lanceren binnen haar productportfolio en in de manier waarop het haar partners en klanten wereldwijd bedient. Het bedrijf is enthousiast over deze ontwikkelingen en kijkt ernaar uit om meer details te delen op de komende beurzen, waaronder de IPM in januari 2024.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v