'Kennis delen is mijn tweede natuur'

'Kennis delen is mijn tweede natuur'

Ondernemers, innovatie en gezondheid. Dit zijn voor Eveline Wijnhoven drie belangrijke thema’s in haar werk als business developer Startup Ecosysteem, waar onder andere het startup acceleratie programma BL.INC van Brightlands Campus Greenport Venlo onder valt. “Hier komen de mooiste innovatieve bedrijven voorbij.” In een interview stelt zij zich voor.

Wat doe je bij Brightlands Campus Greenport Venlo?
Als business developer ben ik verantwoordelijk voor de startup accelerator BL.INC, het programma voor starters, scale-ups en innovatieve ondernemers die willen groeien en innoveren op de thema’s van de campus. In deze ondernemersreis worden de deelnemers actief verbonden aan partijen in het Brightlands-ecosysteem. Na twaalf weken hebben de BL.INC-ers een aangescherpt businessmodel,  focus, inzicht in zichzelf en hebben ze de bouwstenen van hun onderneming klaar staan zodat ze kunnen accelereren en anticiperen op marktveranderingen. Ik houd me ook bezig met de doorontwikkeling van het startup ecosysteem, denk hierbij aan het realiseren van een fysieke werkplek voor startup en scale-ups, stakeholdersmanagement en de doorontwikkeling van de startup programma’s.

Wat is je achtergrond qua studie en werkervaring?
Na een studie logistiek en technische bedrijfskunde op Fontys Venlo University of Applied Sciences heb ik bij drie bedrijven in resp. de logistiek, de zorg en techniek gewerkt. Ik hield me onder andere bezig het optimaliseren van werkprocessen, het financieel monitoren van de afdelingsresultaten, het coachen van medewerkers, leidinggeven en projectmanagement. In 2017 heb ik de opleiding ‘Bedrijfsadviseur duurzame inzetbaarheid’ gedaan. Tijdens deze studie kwam ik in contact met Accerion, een scale-up die een plaatsbepalingssensor heeft ontwikkeld voor autonome robots en automated guided vehicles (agv’s). Ik heb daar een aantal jaar gewerkt en vond het onwijs leuk om deel uit te maken van een jong bedrijf dat zich bezighoudt met een baanbrekende innovatie.

Lees verder

 

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!