‘Bijdrage leveren aan ambities Greenport’

‘Bijdrage leveren aan ambities Greenport’

Onlangs startte Joël Lapré als programmasecretaris bij Greenport West-Holland. Lapré vindt de Nederlandse glastuinbouw inspirerend en wil zijn steentje bijdragen aan de progressie binnen de sector: "Binnen het tuinbouwcluster spreekt vooral de vooruitstrevendheid van de verschillende organisaties mij aan. Het is inspirerend om te zien hoe iedereen constant aan het innoveren is en streeft naar verbetering. Dit motiveert mij om een bijdrage te leveren aan dit proces."

Lapré is 24 jaar en studeerde afgelopen zomer af aan de Universiteit van Wageningen, waar hij de opleiding Voeding en Gezondheid volgde. Hij vindt het leuk om zich bezig te houden met voedsel. Een functie binnen de tuinbouwsector is daarom een logische stap. "Binnen de tuinbouw speelt voedsel een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de voedselteelt en -productie. Dit is iets waar ik meer kennis over op wil doen." Verder is de tuinbouw Lapré niet geheel onbekend. Zijn opa had namelijk een bloemenkwekerij in Lekkerkerk.

"Vier dagen in de week, maandag tot en met donderdag, werk ik voor Greenport West-Holland. Op vrijdag volg ik opleidingen en trainingen’’, vertelt Lapré. Hij kwam bij Greenport West-Holland terecht via OchtendMensen. Dit is een bureau dat werkt met jong talent. Zijn rol als programmasecretaris is onderdeel van dit traject. Lapré ervaart zijn kennismaking bij Greenport West-Holland als heel positief: "Je merkt dat er een fijne sfeer is op kantoor. Ik heb al veel nieuwe enthousiaste mensen leren kennen. Ook is Greenport West-Holland heel flexibel ingericht. Zo is er veel ruimte om veel op te pakken."

Lapré kijkt uit naar het vervullen van zijn functie als programmasecretaris. Zo vertelt hij: "Ik ben als het ware de rechterhand van de programmadirecteur. Hierbij ondersteun ik zowel op inhoudelijk als op organisatorisch niveau. Zo doe ik vooronderzoek, coördineer ik vergaderingen en communiceer ik tussen Greenport en verschillende projecten. Ook kunnen programmaregisseurs inhoudelijk een beroep op mij doen." Lapré geeft aan dat zijn functie breed is en hij dit ook het leuke eraan vindt: "Ik vind het leuk om met meerdere partijen samen te werken en verschillende taken uit te voeren. Ik haal er plezier uit door een spin in het web te zijn."

"Ik kijk er vooral naar uit om veel te leren over de glastuinbouw zowel op organisatorisch, inhoudelijk als communicatief vlak", vertelt hij. Lapré is starter op de arbeidsmarkt en ziet Greenport West-Holland als een mooie plek om zijn kennis toe te passen: "Ik wil in mijn functie een belangrijke bijdrage leveren in het nastreven van de ambities van Greenport West-Holland binnen thema’s zoals onder meer Gezondheid en Geluk."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v