Ook in de zachtfruitteelt 'leven lang ontwikkelen'

Ook in de zachtfruitteelt 'leven lang ontwikkelen'

Een leven lang ontwikkelen voor (zacht)fruitteeltondernemer en -medewerker, daar gaan de Fruit Tech Campus (FTC), de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Glastuinbouw Nederland (GTNL) samen mee aan de slag. Zij hebben hiermee één ambitie: de (zacht)fruitteeltondernemers en -medewerkers van de toekomst bij elkaar brengen en blijven bouwen aan de toekomst van de fruitteeltsector.

Harrij Schmeitz (FTC), Ron Mulders (NFO) en Jacco Vooijs (GTNL) lichtten in een recent interview in vakblad Fruitteelt het hoe, waarom en het te verwachten resultaat van deze samenwerking toe, zo meldt Glastuinbouw Nederland op haar website.

De aanleiding van deze samenwerking ligt volgens de drie informanten allereerst bij de telers zelf. Zij maken uitdagende tijden door en moeten daarom goed worden ondersteund. "Dat doe je met moderne kennis. Wij gaan onze beschikbare kennis en cursussen bundelen”, geeft Ron Mulders aan. Daar komt bij dat de tuinbouwsector ook steeds meer hightech wordt . "Maar diezelfde technologie kan in diverse sectoren worden toegepast", stelt Harrij Schmeitz. "Denk maar aan fertigatie in de fruitteelt; die techniek komt vanuit de glastuinbouw. Uitwisseling van kennis is dus heel relevant.”

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v