Novabite officieel open

Novabite officieel open

Gisteren opende Jasper Kuntzelaers, gedeputeerde Provincie Limburg Brightlands NovaBite. Een expertisecentrum gevestigd op Brightlands Campus Greenport Venlo met een allesomvattend pakket: van smaakonderzoek, productonderzoek en in-company paneltrainingen tot deskundigheid op het gebied van Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Dit wordt gevoed met de nieuwste kennis uit de wetenschap, vanuit de samenwerking met Universiteit Maastricht.

De nieuwe faciliteit Brightlands NovaBite bevat de nieuwste voorzieningen op het gebied van sensorisch onderzoek, waaronder sensory booths waar smaaktesten uitgevoerd kunnen worden, een ruimte voor focusgroepen met observatieruimte en een demokeuken waar gekookt kan worden met nieuwe, innovatieve producten en ingrediënten. Daarbij beschikt Brightlands NovaBite over een eigen consumentenpanel met uiteenlopende achtergronden en persoonskenmerken voor het testen van producten en/of concepten. Vandaag werden er bij de opening mini-masterclasses gehouden om de genodigden kennis te laten maken met de verschillende expertises van Brigtlands NovaBite. De dag werd afgesloten met een demonstratie in de demokeuken van de faciliteit door chef Mounir Toub.
 
Volgens Ingrid Vermeer, CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo, is Brightlands NovaBite een zeer waardevolle toevoeging aan de activiteiten op de campus, zijn bewoners én de regio. "Brightlands NovaBite is een prachtig nieuw centrum dat bijdraagt aan het versnellen van de ontwikkeling én het succesvol op de markt brengen van verbeterde, gezondere en duurzamere voedingsproducten en -concepten.”      
 
Jasper Kuntzelaers, Gedeputeerde Provincie Limburg: “NovaBite is een project dat niet alleen onze regio op de kaart zet op het gebied van agrofood innovatie, maar ook aantoont hoe wij als provincie vooroplopen in het integreren van duurzaamheid in al onze ontwikkelingen. Gezien de maatschappelijke opgaven van vandaag de dag is het van groot belang dat vooruitstrevende, creatieve ondernemers de ruimte krijgen die zij nodig hebben om de oplossingen voor morgen naar de markt te brengen. In dat opzicht functioneert NovaBite als een cruciaal knooppunt waar talent, ondernemerschap en onderzoek samenkomen om onze regio te versterken.”
 
Tijdens de opening werd tevens bekend gemaakt dat NovaBite en campusbewoner Kokkerelli de handen ineen slaan om een lange termijn samenwerking aan te gaan. De activiteiten van Kokkerelli dragen bij aan het versnellen van de transitie naar een gezonde jeugd door de inzet van gevalideerde educatie, innovatie en wetenschappelijk onderzoek. De expertise en faciliteiten van Novabite sluiten mooi aan bij de expertise van Kokkerelli en andersom. Samen benadrukken zij de missie om duurzaam te investeren in de gezondheid van onze jeugd.

Snel en flexibel, meer inzicht in consumentenacceptatie
Brightlands NovaBite neemt de activiteiten van het eerdere Test, Taste & Concept Center van Brightlands over en werkt samen met het Laboratory for Behavioural Gastronomy en Food Claims Centre Venlo van Universiteit Maastricht en met partners Normec Foodcare en BASF | Nunhems. Deze nieuwe faciliteit wordt ten deel gefinancierd vanuit de 2e tranche van de Regio Deal Noord-Limburg. De partners die dit project mogelijk maken zijn: Rijksoverheid, Provincie Limburg en Gezondste Regio Noord Limburg.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v