Zonnig weer op komst

Zonnig weer op komst

Stabiel lenteweer hebben we dit jaar nog niet gezien. Telkens werden een paar mooie dagen opgevolgd door buien of een nieuwe temperatuurdip. Ook vandaag en morgen is het fris, maar in het lange hemelvaartsweekend knapt het weer op en krijgen we warm weer, zo voorspelt Weeronline.

De huidige temperatuurdip, met maxima van 12-16 graden, is van korte duur. Op Hemelvaartsdag wordt het alweer een stuk warmer met 14 graden op de Wadden tot lokaal 18 graden in het zuidoosten. Vrijdag hebben we weer normale temperaturen met 16 tot lokaal 20 graden en in het weekend wordt het op grote schaal ruim 20 graden.

Daarbij schijnt de zon uitbundig en wordt zonkracht 6 verwacht. Je onbeschermde huid kan dan tussen 12 en 15 uur binnen 15-30 minuten verbranden. Ook in het uur voor en na deze piek kun je verbranden, maar dan net wat minder snel. Het warme lenteweer zal na het hemelvaartsweekend waarschijnlijk aanhouden. Volgende week en tijdens Pinksteren worden maxima van 18-25 graden verwacht. Er is nog slechts een minderheid van de computerberekeningen (30%) die opnieuw een dip in de temperaturen berekent. Er is dus een grote kans dat we de meteorologische lente warm afsluiten en als de warmste berekeningen uitkomen kunnen we de eerste zomerse dagen met maxima van 25 graden noteren. De kans op zomerse temperaturen is zo’n 20 procent.

Er zijn daarbij flinke zonnige perioden, maar er ontstaan volgende week ook stapelwolken. Plaatselijk kunnen die soms uitgroeien tot een regen- of onweersbui. Helemaal stabiel is het lenteweer dus niet, maar de uitzonderlijk natte lente wordt vrij aangenaam afgesloten.

(Foto: Roots)

Bron: Weeronline

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v