Tuinbouwjongeren en ouderen bloemschikken

Tuinbouwjongeren en ouderen bloemschikken

Tot en met woensdag 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Overal in het land vinden activiteiten plaats waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. In de Bommelerwaard zijn ouderen in verschillende zorgcentra in dat kader gaan bloemschikken.

Bloemen en planten zijn niet alleen fraai om naar te kijken, ze brengen ook geluk. Een groene ontmoetingsplek of een zorgcentrum voor ouderen omgeven door groen met bloemen brengt mensen samen, zorgt voor verbinding en gaat eenzaamheid tegen. Als glastuinbouwsector is het van groot belang dit uit te dragen. De Tuinbouwjongeren Bommelerwaard willen meer verbinding realiseren tussen hun omgeving en hun sector. Daarom organiseren zij sinds dit jaar een aantal maatschappelijke activiteiten.

De ondernemers hadden van de Week tegen Eenzaamheid gehoord en wilden daar graag hun steentje aan bijdragen. “We dachten erin eerste instantie aan om bloemen uit te delen onder de ouderen”, vertelt Leendert van Tuijl, voorzitter van de Tuinbouwjongeren Bommelerwaard. “Maar in overleg met de zorgcentra zijn we tot het idee gekomen van het bloemschikken. Daarmee breng je mensen in contact met elkaar, mensen genieten van de bloemen én van elkaars gezelschap."

Lees hier verder

 

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v