'Laaggeletterdheid verdient meer aandacht'

'Laaggeletterdheid verdient meer aandacht'

Aad Tijsen was gisteren namens Hortibiz Newsradio gastpresentator in het Glazen Radiohuis in Den Haag, waar deze dagen laaggeletterdheid centraal staat. Met het initiatief moet aandacht worden gevraagd voor dit maatschappelijke probleem.

Aad Tijsen interviewde gisteren onder andere wethouder Anko Goudswaard van gemeente Westland. Goudswaard gaf aan dat laaggeletterdheid in Westland net iets onder het landelijk gemiddelde ligt, maar dat het wel 16.000 mensen betreft die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of omgang met digitale apparaten. Hij gaf ook aan dat ongeveer de helft van die 16.000 mensen arbeidsmigranten betreft die werkzaam zijn in de Westlandse tuinbouwkassen en -industrie. "Een serieus onderwerp dus om ook binnen de tuinbouw bij stil te staan en dat aandacht verdient."

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Het Glazen Radiohuis staat nog tot en met vrijdag in Den Haag. Luister hier live mee.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v