In gesprek met omgeving? Gebruik de Toolkit!

In gesprek met omgeving? Gebruik de Toolkit!

De glastuinbouw bruist. Bloemen, planten, groenten en fruit dragen bij aan een gezonde leefstijl en leefomgeving. Bovendien bieden allerlei innovaties uit de sector oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Hoogste tijd om de buren meer te vertellen over onze sector. Zij wonen immers ook in deze bruisende omgeving, aldus Glastuinbouw Nederland.

"De invloed van bewoners in de omgeving van jouw bedrijf is groot. Werk daarom aan een goede relatie met je buren. Leg uit waarom er ’s avonds soms nog vrachtwagens rijden en wat het belang is van de (LED)lampen die op het bedrijf branden. Zo win je draagvlak en wederzijds vertrouwen. Nodig ze uit voor een bezoek aan jouw bedrijf. Laat ze het productieproces zien. Vertel over toekomstplannen. Zo zien zij hoe bloemen, planten, groenten en fruit uit de Nederlandse kassen op een verantwoorde manier worden geteeld."

Ga aan de slag met de tips en materialen uit de Toolkit Gezondheid & Geluk en geef jouw buren een kijkje in de kas, adviseert Glastuinbouw Nederland. "Alleen met echte interactie tussen glastuinbouwondernemers en samenleving vergroten we het draagvlak voor onze sector. Er zijn materialen beschikbaar zoals een PowerPoint-presentatie met informatie over de glastuinbouw die aangevuld kan worden met informatie over het eigen bedrijf, een glastuinbouw quiz en een kletspot. Ook is in de toolkit een woordenlijst te vinden waarin vakjargon op een eenvoudige manier wordt uitgelegd."

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v