Ga aan de slag met Burendag in september

Ga aan de slag met Burendag in september

Op zaterdag 23 september 2023 is het Burendag! Een dag waarop je als glastuinbouwbedrijf je buren kunt uitnodigen om een bezoek te brengen aan jou bedrijf en kennis te maken met de glastuinbouw. Alleen met echte interactie tussen glastuinbouwondernemers en samenleving vergroten we het draagvlak voor onze sector.

e invloed van bewoners in de omgeving van jouw bedrijf is groot. Werk daarom aan een goede relatie met je buren. Zo win je draagvlak en wederzijds vertrouwen. Laat ze het productieproces zien. Vertel over toekomstplannen. Zo zien zij hoe bloemen, planten, groenten en fruit uit de Nederlandse kassen op een verantwoorde manier worden geteeld.

Tips en materialen
In de Toolkit Gezondheid & Geluk zijn tips te vinden voor goed contact met de buren en materialen beschikbaar om de dialoog aan te gaan tijdens de burendag. Maar ook is een uitnodigingssjabloon te downloaden. Momenteel wordt nog gewerkt aan een quiz die je kunt gebruiken. Deze is binnenkort te downloaden. De kletspot biedt ook een uitgelegen kans om het gesprek aan te gaan. De vragen zijn in de toolkit te downloaden zodat je de kaartjes zelf kunt printen, maar Glastuinbouw Nederland heeft ook een aantal kletspotten beschikbaar. Deze zijn op te vragen via info@glastuinbouwnederland.nl.

Ben je van plan iets te organiseren, laat het weten aan team Communicatie van Glastuinbouw Nederland. Wij kunnen dan namelijk je open dag op de agenda van de publieke website zetten en er aandacht aan besteden via onze social mediakanalen.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v