Eindstand BIG Challenge

Eindstand BIG Challenge

BIG Challenge, het grote team uit de agri- en foodsector dat aan Alpe d’HuZes deelneemt, heeft met een eindstand van maar liefst € 1.292.378 editie 2023 afgesloten. "Ik kijk terug met een glimlach en een traan naar deze prachtige week. Dat had ik echt niet willen missen", aldus één van de deelneemsters die zelf een strijd tegen kanker voert.

Het bij elkaar brengen van het sponsorbedrag van bijna 1,3 miljoen euro heeft van de 246 deelnemers en vele vrijwilligers de nodige inspanning, inspiratie en creativiteit gevraagd. Het is prachtig dat de vele acties door het bedrijfsleven in de land- en tuinbouw zijn ondersteund. Maar ook buiten de sector is met allerlei activiteiten veel geld opgehaald. Denk hierbij aan: benefietstochten, 24 uur KWF, sponsorlopen en spinningmarathons voor schoolkinderen, benefietconcerten en -diners, verkoop van BIG Challenge t-shirts en andere promotiematerialen, BIG Challenge-wijn, worstenbroodjes, open dagen op agrarische bedrijven, dienstenveilingen en nog veel meer.

Start editie 2024
BIG Challenge organiseert haar aftrapbijeenkomst voor Alpe d’HuZes 2024 op zaterdag 28 oktober bij Van Beek Kalverzicht in Barneveld. Het programma start met een inloop vanaf 12 uur.  Om 12:30 uur start de informatiemarkt en rond 13.30 uur is er een gezamenlijke sessie met ervaringen en motivaties. Centraal staat de informatiemarkt, opgebouwd uit de 21 bochten van de Alpe d’Huez met informatie over Alpe d'HuZes, Alpe d’HuZus en BIG Challenge, trainingen, kleding en ondersteuning van teams. Nieuwe (kandidaat) deelnemers en andere belangstellenden vinden er de nodige informatie en ervaren het unieke ‘BIG Challenge-gevoel’. Familieleden of andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Farmers against cancer
Donderdag 6 juni is de Alpe d’HuZes en doet de agri- en foodsector onder de noemer ‘BIG Challenge, farmers against cancer’ voor de veertiende keer mee. BIG Challenge bestaat uit agrarisch ondernemers, adviseurs, leveranciers en andere betrokkenen. Ook voor 2024 wil BIG Challenge opnieuw met veel mensen uit de agri & foodsector meedoen. Daarmee maken zij extra onderzoek mogelijk zodat mensen niet meer dood gaan aan kanker maar oud kunnen worden met kanker. Bij al die acties wordt uiteraard ook met trots het ‘echte’ verhaal van de agrarische sector verteld. Belangstellenden voor BIG Challenge kunnen zich aanmelden via info@bigchallenge.eu.

Al € 12,5 miljoen opgehaald
BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling en is uitgegroeid tot één van de grootste fondsenwervers van Alpe d’HuZes. In totaal heeft de agro- en foodsector tot nu toe € 12,5 miljoen opgehaald voor onderzoek naar kanker. Dit is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding. Tijdens bijeenkomsten van BIG Challenge wordt Herman steevast herdacht en geroemd om wat hij in gang heeft gezet.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v