Eerste asperges uit de kas zijn voor Niven Kunz

Eerste asperges uit de kas zijn voor Niven Kunz

Afgelopen woensdag 22 maart zijn de eerste BoereGoed kasasperges officieel overhandigd aan Niven Kunz, de Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg voor zijn werk als kok. De kasasperges werden overhandigd om aandacht te vestigen op de opening van het BoereGoed oogstseizoen.

Het ´witte goud´, werd de afgelopen 25 jaar op verschillende plaatsen in het Westland en in Midden-Delfland geteeld.  BoereGoed teelde zelf ook in een aparte kas asperges. Nu wordt er alleen nog op kleine schaal geteeld in de Buurtkas in Naaldwijk. BoereGoed werkt wel al jaren samen met één van de beste kasasperge telers van Nederland; Van Beek in Terheijden (Noord-Brabant) die de meeste kasasperges zal leveren.

Niven Kunz is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg. Eerst -op 24 jarige leeftijd- in ’t Raethuys in Wateringen. Daarna direct na de opening van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk, in 2010. Niven is tevens een van de mede-oprichters van Dutch Cuisine.  Nu in restaurant Triptique in Wateringen bepalen het seizoen en het marktaanbod het menu. Inspiratie haalt Niven uit zijn eigen ‘achtertuin’: het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. Hij kookt met 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20 filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Reden genoeg voor Niven om ambassadeur te willen zijn van BoereGoed.

Buurtkas
De BoereGoed Buurtkas aan de Baakwoning heeft specifiek tot doel het faciliteren van werkervaringsplekken voor mensen die door gedrags- of sociale beperkingen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Deze mensen worden begeleid door vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld ex-telers. Maar ook mensen die er gewoon plezier in hebben om te werken in de Buurtkas en daarbij ook iets voor de medemens willen betekenen, zijn er welkom.

De asperges zijn verkrijgbaar in de Farmshop bij de Buurtkas aan de Baakwoning in Naaldwijk en bij Farmshop Hofstede Dier en Tuin in Den Haag/Voorburg, Tuincentrum ’t Haantje in Rijswijk en Tuincentrum Onings in Den Haag. Verder kunnen de asperges online op www.boeregoed.nl worden besteld voor bezorging op vrijdagmiddag of zaterdagmorgen.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v