Drukte bij opening BuurtKas BoereGoed

Drukte bij opening BuurtKas BoereGoed

Afgelopen Zaterdag 8 juli vond de officiële opening van de nieuwe BuurtKas van BoereGoed plaats. Wethouder Anko Goudzwaard opende de nieuwe buurtkas en farmshop aan de Opstalweg in Naaldwijk officieel en ervoor kwamen het Westlands mannenkoor, Koor 4 Fun en het Kassenbouwerskoor. Volgens BoereGoed waren er zo’n 3000 bezoekers en moest om te parkeren uitgeweken worden naar de Olsthoorn Ranch.

Wethouder Goudwaard roemde in zijn speech het initiatief, maar vooral ook de samenwerking van het bedrijfsleven en twee families die hierin hebben durven investeren. Uiteraard ging hij in op het sociale doel, dat de mensen met elkaar wat verder brengt en sprak mooie woorden over de kracht die het initiatief geeft. Ook zag hij parallellen tussen het Westland en BoereGoed: Innovatie, kracht en veel samenwerken.

Bedrijfsleven
Tekenaar Richard de Rijke toonde een poster van het Westland waar alle bedrijven die het project ondersteunen op een speelse wijze getekend zijn. De tekening is nog niet af maar wordt enorm groot. In de speeches werd tegemoet gekomen aan de wens van Richard wens om er een puzzel van te maken.

BoereGoed heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een droom, een ontmoetingsplek voor mensen waar voeding naast duurzaamheid, ontdekken, ontwikkelen en begeleiden samenkomt. Een plek midden in de samenleving en, vanuit de traditie van Westland, als voedsellandschap voor de stad. De missie ‘BoereGoed, goed voor mensen’ was daarbij steeds de drijfveer.

Plek in de samenleving
BoereGoed Opstalweg wordt een welkome plek om te beleven en te ontmoeten. Een BoereGoed Buurtkas voor én in de buurt. De inrichting van de nieuwe locatie nodigt als vanzelf mensen uit. Bezoekers kunnen groente, fruit en kruiden ruiken, proeven en ervaren of een gezellig praatje maken met vrijwilligers en andere bezoekers. Op die manier kan er genoten worden van de verbinding en van alles wat groeit en bloeit bij BoereGoed Opstalweg.

Werk en toegankelijkheid
De nieuwe locatie biedt volop ruimte voor werk in een fijne, groene omgeving. Daarbij is rekening gehouden met toegankelijkheid voor iedereen. Voor de bezoeker is er een groot buitenterrein om te parkeren, een fietsenstalling, een buitentuin met fruit en een dierenweide. De buitentuin zet zich voort in de ‘Farm I See’ kruidentuin binnen, in de buurtkas en de winkel. Een groene totaalbeleving met ruimte voor meedoen, meemaken en meeproeven met aandacht voor jong en oud.

Als sociale onderneming staat BoereGoed midden in de samenleving. Dagelijks zetten de mensen zich in om daaraan een bijdrage te leveren.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen