Brede steun verlaging btw op groenten en fruit

Brede steun verlaging btw op groenten en fruit

Op Nationale Groente- en Fruitdag tijdens de Dutch Food Week, ondertekenden ketenpartijen in groenten en fruit, waaronder meerdere supermarktketens, gisteren samen met een brede mix van experts en (maatschappelijke) organisaties uit de zorg, voeding, wetenschap, kinderrechten en het voedselonderwijs het 'Maatschappelijk akkoord 0% btw op groenten en fruit'. Namens Glastuinbouw Nederland was voorzitter Adri Bom-Lemstra aanwezig bij de ondertekening. Ook een aantal politieke partijen ondersteunen het initiatief.

In dit akkoord vragen de ondertekenaars de overheid om de btw op groenten en fruit uiterlijk per 1 januari 2025 af te schaffen. Zij ondersteunen deze maatregel als een doelmatige en effectieve investering die gezondheidswinst oplevert voor alle Nederlanders, op zowel de korte als de langere termijn.

De ketenpartijen die het akkoord hebben ondertekend, verklaren dat zij geen juridische procedures zullen gaan voeren: de afbakening van verse, onbewerkte groenten en fruit met betrekking tot deze btw-maatregel (alle groenten en fruit passend in de Schijf van Vijf) is helder en volgens hen prima werkbaar voor zowel de Belastingdienst als alle betrokken partijen in de keten.

De retailpartijen die het akkoord ondertekenden, Aldi, Dirk, PLUS en Ekoplaza en daarnaast Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland, spreken af dat het prijsverschil dat ontstaat door de afschaffing van de btw volledig wordt doorgegeven aan de consument: groenten en fruit worden daadwerkelijk 9% goedkoper voor de consument.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v