Rutte bekrachtigt samenwerking in India

Rutte bekrachtigt samenwerking in India

Onder toeziend oog van Minister-president Mark Rutte, heeft Dutch Greenhouse Delta namens het Nederlandse tuinbouwcluster ‘NLHortiRoad2India’ een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met de Indiase teler Lemon Chilli Farms. Dit gebeurde afgelopen dinsdag tijdens de uitgaande handelsmissie met overheid en bedrijfsleven in Hyderabad, India. In deze MoU leggen beide partijen het voornemen vast om Nederlandse innovatieve systemen voor duurzame voedselproductie te implementeren bij de Indiase teler.

De Memorandum of Understanding (MOU) werd ondertekend in aanwezigheid van de Nederlandse premier, Mark Rutte, en de oprichter van Lemon Chilli, Janardhan Rao Yalamanchili, samen met Desh Ramnath, die optreedt als vertegenwoordiger van Dutch Greenhouse Delta namens het Nederlandse cluster ‘NLHortiRoad2India’. Dit partnerschap bestaat uit de Nederlandse overheid en hightech tuinbouwleveranciers die samenwerken aan de duurzame transformatie van India's snelgroeiende voedselmarkten. Clusterleden Priva, Koppert en Broekman Logistics waren tevens aanwezig bij de ondertekening.

Lemon Chilii Farms bevindt zich in de omgeving van Hyderabad. Het bedrijf produceert diverse groentes, kruiden en fruit, al seen van de weinige bedrijven in India met Nederlandse technologie. Lemon Chilii Farms en de deelnemende partners van NLHortiRoad2India zullen bij toekomstige ontwikkelingen samenwerken om de productie van vers, veilig en winstgevend voedsel te produceren op een duurzame manier. Hun gezamenlijke inspanning richt zich op het kweken van hoogwaardige, residuvrije gewassen in India, waarmee de lokale productie wordt bevorderd, de werkgelegenheid wordt gestimuleerd en de behoefte aan transport en import van versproducten wordt verminderd.

Door dit dynamische partnerschap zetten beide entiteiten zich in om de creatie van een vers, veilig en winstgevend voedselproductie-ecosysteem te versnellen, aangepast aan de unieke behoeften van India. De heer Rithish Babu Velkur, CEO van Lemon Chillii Farms, merkt op: "Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de transformatie van het Indiase landbouwlandschap. Wij zijn toegewijd aan het bevorderen van een groenere, gezondere en duurzamere toekomst voor ons land."

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v