Nieuwe productielocatie Moleaer in Spanje

Nieuwe productielocatie Moleaer in Spanje

Moleaer heeft een nieuwe productiefaciliteit geopend in Almería, Spanje, om de gepatenteerde technologie en oplossingen van het bedrijf aan te bieden aan zowel lokale kassen en teeltbedrijven als aan klanten in heel Europa. Moleaer werkt samen met de grote Spaanse bioteler BS Nature, om de toegang tot Moleaer’s nanobubble-technologie te vergroten in een van Europa’s belangrijkste land- en tuinbouwregio’s. De innovatieve nanobubble-technologie van het bedrijf helpt telers watergebruik te verbeteren, kosten te verlagen en gewasopbrengst te verhogen.

Moleaer en BS Nature delen een visie die geworteld is in het aanpakken van de uitdagingen die met klimaatverandering gepaard gaan, zoals droogte en stijgende temperaturen, die een grote impact hebben op gewasopbrengsten. Eerder dit jaar werd een daling van 70% gemeld van de hoeveelheid water in reservoirs in de belangrijkste exportregio voor voedsel in Spanje, Andalusië, waardoor de omstandigheden voor alle telers verslechterden . Moleaer's baanbrekende technologie biedt een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor deze uitdagingen, versterkt irrigatie-efficiëntie en vermindert inputs van hulpbronnen zodat telers kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar voedsel in Europa.

Met bijna duizend installaties in kassen en op teeltbedrijven wereldwijd, verrijkt Moleaer’s bewezen technologie kosteneffectief irrigatiewater met zuurstof-nanobubbles voor hogere opgeloste zuurstofniveaus. Dit resulteert in verbeterde plantgezondheid en hogere opbrengsten, zelfs bij extreem hoge temperaturen. Bovendien elimineren de door Moleaer’s generatoren geproduceerde nanobubbles biofilm in de druppelaars, helpen ze wortelziekten voorkomen, verminderen algen en optimaliseren wortelabsorptie van water en nutriënten.

Moleaer’s nieuwste productielocatie is in Almería, een van de grootste kasteeltgebieden van Europa. De kassen in Almería produceren naar schatting 2,5 tot 3,5 miljoen ton groenten en fruit per jaar. De nieuwste nanobubble-generator van het bedrijf, INDALO, is ontworpen om bestand te zijn tegen de unieke klimaatomstandigheden van Zuid-Spanje. Met behulp van gepatenteerde gas-naar-vloeistof injectietechnologie genereert INDALO biljoenen nanobubbles die water oververzadigen met zuurstof, efficiënter en kosteneffectiever dan enige andere methode.

De werking van deze technologie is gevalideerd in vier onafhankelijke studies gesponsord door BS Nature, die allemaal verbeteringen aantoonden in waterkwaliteit die consequent leidden tot hogere opbrengsten en superieure vruchtkwaliteit. Deze uitkomsten werden bereikt zonder extra input van hulpmiddelen of chemische toepassingen, zoals meststoffen en waterstofperoxide. Meerdere onderzoeksinstellingen en universiteiten in de Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika hebben deze resultaten bevestigd. Recente bevindingen zijn onder meer:

•    16,2% toename in opbrengst van komkommers bij Fundación Cajamar, een toonaangevend instituut en onderzoekscentrum in de landbouwsector in Spanje.
•    9,7% toename in totale productie van tomaten bij Agrocolor, een toonaangevende organisatie in agrifood-audits en certificeringen met een eigen afdeling voor onderzoek, ontwikkeling en testen.
•    10,5% toename in totaal gewicht van komkommers bij Tecnova, een bedrijf voor innovatie en technologieontwikkeling dat samenwerkt met meer dan 300 klanten in de land- en tuinbouw.
•    13% meer opbrengst in komkommers bij de Universiteit van Almeria.

Nick Dyner, CEO van Moleaer, zegt: “Almería heeft een sleutelpositie in het voedselproductielandschap van Spanje en Europa. Via onze samenwerking met BioSabor en het opzetten van ons eigen montage- en servicecentrum in Spanje, breidt Moleaer de directe toegang tot nanobubble-technologie uit voor onze klanten. We zijn verheugd met de snelheid waarmee nanobubble-technologie ingeburgerd raakt in Spanje en de omliggende regio’s.”

Francisco Belmonte, President van BioSabor, sluit zich hierbij aan: “De opening van deze faciliteit in Andalusië betekent een significante mijlpaal in de hechtere samenwerking tussen Moleaer en BS Nature. Samen zijn we toegewijd aan het bieden van winstgevende en efficiënte oplossingen voor de uitdagingen waarmee lokale telers te maken krijgen, conform de eisen van de Europese markt. Bij BS Nature blijven we trouw aan onze toewijding om innovatieve technologieën te omarmen, waarbij we altijd streven naar continue verbetering in alle aspecten van ons bedrijf.”

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v