Inspire-aardbeien veroveren de wereld

Inspire-aardbeien veroveren de wereld

The Greenery heeft de afgelopen tijd de verkoop van de Inspire-aardbeien sterk zien toenemen. Zo worden de populaire aardbeien inmiddels verkocht in Nederland, Engeland, Scandinavië en het Midden-Oosten. En verdere groei wordt verwacht. Daarom schaalt de verkooporganisatie het platform voor Inspire-aardbeien de komende jaren verder op.

The Greenery zet voortdurend in op innovatie en rasontwikkeling. Met Inspire, een aardbeienras wat samen met het Amerikaanse veredelingsbedrijf Plant Sciences Inc. is ontwikkeld, zet The Greenery een nieuwe maatstaf voor kwaliteit en smaak in de markt.

Winnende producteigenschappen
De Inspire-aardbeien worden geteeld door een groeiend aantal telers van The Greenery. Ze zijn niet alleen enthousiast over de winnende producteigenschappen maar ook over de productieprestaties. Jan van Meer (Meerfruit): “De Inspire-aardbei zorgt voor een arbeidsefficiëntie van meer dan 15% in mijn teeltbedrijf.” Lilian (Kwekerij Rijnland) vult aan: “Inspire-aardbeien hebben ook een hoge tolerantie voor ziekten. Daarnaast heeft het ras een constant oogstpatroon met uitzonderlijke hoge plukprestatie. Dit zie je terug in het zeer hoog percentage klasse I fruit (> 95 %). Het is daarnaast ook geschikt voor robotoogst.” Met hoogwaardige teelttechnieken zorgen de telers voor een optimale groeiomgeving en constante kwaliteit en smaak van de aardbeien. De eigenschappen worden erkend door telers en retailers hetgeen we terugzien in de rasspecifieke aanvragen vanuit beiden ketenpartijen.

Exclusieve rechtenhouder
The Greenery is, net als de afgelopen 5 jaar, in 2024 de exclusieve rechtenhouder voor de productie van het Inspire-ras in Benelux. Dit betekent dat alle productie van Inspire uit de Benelux in 2024 via The Greenery wordt verkocht. "We zijn blij met het succes van de Inspire-aardbeien in Europa. Dit bevestigt niet alleen onze inzet op vernieuwing, maar ook ons vermogen om marktgericht te telen waarbij we het gewenste rendement voor onze telers continu centraal stellen", zegt David Markowski (CEO, The Greenery).

Samenwerking met (glasgroente)telers
Mede door de toenemende vraag schaalt The Greenery het platform voor de teelt van Inspire de komende jaren op. Naast een nauwe samenwerking met een geselecteerd aantal plantkwekers en vermeerderaars is The Greenery op zoek naar gedreven telers. Klaas de Jager (agronomist, The Greenery): “Naast aardbeientelers zie ik ook veel mogelijkheden voor glasgroentetelers om volledig of deels over te stappen op de teelt van Inspire-aardbeien. Glasgroentetelers hebben de nodige ervaring en juiste mogelijkheden bij de klimaatbeheersing binnen een kas. Met de komst van het ras Inspire, de daarbij behorende teelttechniek en het arbeidsprofiel kunnen glasgroentetelers relatief eenvoudiger dan voorheen overstappen op aardbeienteelt.”

The Greenery nodigt telers uit zich aan te sluiten bij een handelsorganisatie die zich inzet voor rendement, duurzaamheid en innovatie. Met toegang tot de Europese (retail)markt, ondersteuning op het gebied van verkoop en distributie en de toegang tot SIG&F, biedt The Greenery commerciële kansen voor hun bedrijf. David Markowski: "We geloven sterk in transparante samenwerking met teler en retailer en de kracht van het collectief. Door samen te werken met gepassioneerde telers kunnen we niet alleen het aanbod van Inspire-aardbeien vergroten, maar ook bijdragen aan de toekomstbestendigheid van de teeltbedrijven."

Uitgifte sublicenties voor teelt Inspire-aardbeien
Naast een lidmaatschap verstrekt The Greenery nu ook sublicenties voor de teelt van Inspire aardbeien. Hierdoor kunnen derde telers door middel van een licentie fee model Inspire-aardbeien telen in de Benelux. Er lopen inmiddels gesprekken met diverse telers en de eerste teeltbedrijven maken met ingang van 2024 gebruik van deze optie.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v