Eerste aardbeien voor Belgische koning

Eerste aardbeien voor Belgische koning

De Hoogstraten aardbeien kleuren stralend rood aan de planten. Door het weer zijn ze wat later dan andere jaren, maar nu is het nieuwe seizoen dan toch echt begonnen. En wie kan deze aardbeien beter vertegenwoordigen dan de Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten. Dit bijzondere gezelschap, dat representatief is voor de hele sector, biedt zoals ieder jaar de eerste aardbeien aan de Belgische Koning Filip.

Hoogstraten teler Luc Krijnen is deze ochtend al vroeg opgestaan om de aardbeien te plukken. De telers van Coöperatie Hoogstraten zijn trots op hun product en teler Luc, ook lid van de Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten, brengt ze met veel plezier naar Brussel.

De Koning ontvangt de Ghesellen eens in de 5 jaar persoonlijk. Andere jaren is er een afgevaardigde. Dit jaar worden de aardbeien in ontvangst genomen door Adjunct-Protocolchef bij het Huis van Zijne Majesteit de Koning: mevrouw Hilde Vanden Berghe. Zij is zeer enthousiast over de heerlijke smaak van de aardbeien.

De week is nog maar net begonnen. Donderdag zullen de Ghesellen naar Antwerpen afzakken om de Gouverneur, Cathy Berx , te verblijden met de rode juweeltjes. Vrijdag is dan de aftrap van het seizoen op Coöperatie Hoogstraten met de traditionele verkoop van de eerste kist aardbeien. De opbrengst gaat, zoals de traditie voorschrijft, naar een goed doel.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v