DGD gaat samenwerken met NNAIC uit China

DGD gaat samenwerken met NNAIC uit China

Een officiële delegatie van het stadsbestuur van Nanjing, provincie Jiangsu, China, inclusief de directeur-generaal van Nanjing National Innovation Centre for Agri Tech, bezocht gisteren World Horti Center op uitnodiging van Dutch Greenhouse Delta. Zij werden ontvangen door Mirjam Boekestijn, Waarnemend directeur en Gert Dral, directeur China en haar partners Bayer – De Ruiter Seeds, Certhon, Lentiz, KUBO, Ridder, Signify en Van der Hoeven.

Met grote steun van de Nederlandse en Chinese overheid werd de delegatie hartelijk ontvangen door de burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland, de speciaal gezant van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Frederik Vossenaar, en de Landbouwattaché bij de Chinese Ambassade in Nederland, Shupeng Yan.

Het doel van het bezoek van de delegatie aan WHC is om de samenwerking tussen Nederland en Nanjing op het gebied van moderne landbouw en technologieën te versterken en verder te onderzoeken hoe de Nederlandse wereldwijde tuinbouwervaring de ontwikkeling van moderne landbouw in de provincie Jiangsu ten goede kan komen.

Namens de delegatie hield de plaatsvervangend secretaris van het gemeentelijk comité van CPC Nanjing, Wenzu Shen, een toespraak waarin hij het landbouwontwikkelingsplan van de provincie Nanjing en Jiangsu introduceerde.

Het belangrijkste onderdeel van het totale programma was de ondertekeningsceremonie tussen Nanjing National Agri-tech Innovation Centre (NNAIC) en Dutch Greenhouse Delta (DGD). NNAIC is de eerste die een innovatiepark op nationaal niveau in agritechnologie in China heeft gebouwd. Het is gebouwd om de moderne agrarische 'Silicon Valley' in China te zijn. DGD en NNAIC kwamen overeen een uitwisselingsplatform te bouwen in NNAIC om de kennis en oplossingen van de Nederlandse tuinbouw te promoten, om Nanjing te ondersteunen bij het versnellen van de ontwikkeling van moderne landbouw in Nanjing.

Na de ondertekeningsceremonie kreeg de Nanjing-delegatie een interessante rondleiding op het WHC, waarin de partners van DGD meer uitleg gaven over de Nederlandse tuinbouwoplossingen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v