Bouw handelsrelaties op in opkomend Bangladesh

Bouw handelsrelaties op in opkomend Bangladesh

De Nederlandse Ambassade in Dhaka organiseert van 20 tot en met 22 juni 2023 een handelsmissie naar Bangladesh. Nederlandse bedrijven en organisaties krijgen hiermee de mogelijkheid om hun agrifood-kansen in deze snelgroeiende markt te verkennen. Verken tijdens deze missie de markt en neem deel aan netwerkevenementen, locatiebezoeken en matchmaking.

Het verkennen van de lokale markten in Bangladesh, zoeken van zakenpartners en het zaken doen staan centraal tijdens deze missie. Deelnemende bedrijven en organisaties zijn actief in de technische toelevering en productietuinbouw (groente, bloemen, aardappel). Zij hebben een focus op uitgangsmaterialen, bedekte tuinbouw, machines en apparaten, verwerking en logistiek.

Snelst groeiende economie en productie
Bangladesh heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende economische groei doorgemaakt van gemiddeld 7% in het afgelopen decennium. Het is daarmee uitgegroeid tot een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Hierdoor zijn er aanzienlijke vermindering van armoede en verbeteringen in de levensstandaard. Ze boeken opmerkelijke vooruitgang in de landbouwproductiviteit, het variëren van de gewassen en het moderniseren van de landbouwtechnieken. Een verhoogde productie van hoogwaardige gewassen zoals rijst, groenten, fruit en visserij is hiervan het resultaat.

Relatie Nederland en Bangladesh
Marktonderzoeken naar relevante agrosectoren door RVO en de Nederlandse ambassade in Dhaka bieden waardevolle inzichten voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen en bieden een unieke kans om handelsbetrekkingen in Bangladesh aan te gaan. De relatie tussen Nederland en Bangladesh is overgegaan van hulp naar handel. Het land heeft zijn op export gerichte industrieën uitgebreid, beleidshervormingen doorgevoerd en zich gericht op de ontwikkeling van infrastructuur, waaronder snelwegen, havens en energiecentrales. Bangladesh zet in op een gunstig ondernemingsklimaat, het verbeteren van de toegang tot financiering en het bevorderen van buitenlandse investeringen.

Deze missie wordt georganiseerd door de Nederlandse Ambassade in Dhaka, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en handelsroute.nl. Ontvang meer informatie over de missie via Sandra Brandenburg via sandra@handelsroute.nl.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v