Start traject ontwikkeling verantwoorde kokos

Start traject ontwikkeling verantwoorde kokos

Onder leiding van RHP is er een traject gestart om te komen tot een duurzame productie van kokos, Responsibly Produced Coir (RPC) voor toepassing in substraten. Een aantal jaar geleden was Glastuinbouw Nederland als stakeholder betrokken bij de ontwikkeling van Responsibly Produced Peat en ook was de organisatie als stakeholder uitgenodigd om mee te denken.

"Een goede ontwikkeling, die uiteindelijk moet leiden tot een ‘responsibly produced substrate’: een substraat met een zo laag mogelijk milieu impact", aldus Glastuinbouw Nederland. Op haar website deelt de organisatie een bericht van RHP hierover:

Ruim vijftig internationale stakeholders waren 10 mei 2023 aanwezig bij de hybride bijeenkomst over de ontwikkeling van Responsibly Produced Coir (RPC). RHP faciliteerde deze kick-off op evenementenlocatie KAS in Woerden. De dag stond in het teken van het verzamelen van de input, expertise en visie van de stakeholders op Responsibly Produced Coir (RPC). De focus lag op het vaststellen van de juiste definitie van ‘duurzame productie’ en alle noodzakelijke duurzaamheidsvraagstukken die een sleutelrol spelen in de kokosproductieketen.

Presentaties
Dagvoorzitter was Merthus Bezemer van GTC+. Martine Holtkamp, Algemeen directeur van RHP, opende de stakeholderbijeenkomst met een introductie. Vervolgens namen Koen van der Hurk (Dutch Plantin), Elise Wieringa (Royal Lemkes), Nata Markovic (Ikea), Jacques Wolbert (Growers United) en Jeroen Oudheusden (Floriculture Sustainability Initiative) de aanwezigen mee in de productie- en gebruiksketen van substraten in het algemeen en kokos in het bijzonder en het belang van duurzaamheid en verantwoorde productie daarin.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v