Kennisdag Substraat in teken nieuwe groeimedia

Kennisdag Substraat in teken nieuwe groeimedia

‘Veilige transitie nieuwe groeimedia; grondstoffen, samenstellen en toepassen in de teelt’. Dat is het thema van de Kennisdag Substraat die RHP, kenniscentrum voor substraten, en Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw op 12 april 15.30 - 20.00 uur gezamenlijk organiseren in het World Horti Center in Naaldwijk.

De teelt op substraat neemt wereldwijd toe in betekenis, als basis voor hoogproductieve en emissiearme teelten. Tegelijk heeft de Nederlandse groeimedia-industrie (en deels ook West-Europa) besloten om te schakelen naar duurzame grondstoffen (het convenant Milieu- impact potgrond en substraten 18-11-2022). Natuurlijk wordt er door telers, substraatfabrikanten en onderzoek al intensief gezocht naar hernieuwbare grondstoffen. Er begint zich een markt te ontwikkelen die zowel nieuwe risico’s als kansen biedt.

Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en RHP, kenniscentrum voor substraten, organiseren de 8e Kennisdag Substraat in het World Horti Center in Naaldwijk. Sprekers geven hun visie en schetsen mogelijkheden om substraat(systemen) verder te ontwikkelen. Naast de presentaties is er ruim de tijd voor discussie en netwerken in de pauzes en tijdens het buffet. De Kennisdag is open voor alle belangstellenden en richt zich op specialisten van potgrondbedrijven, composteerders, producenten van basismaterialen en diensten, leveranciers van substraattechniek, meststoffabrikanten, adviseurs en leveranciers van groeimediasystemen.

Kosten en aanmelden
Deelname aan de Kennisdag Substraat kost € 150 per persoon. Dit is incl. een dinerbuffet. Aanmelden kan hier

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v