Inspraak over normen biostimulanten

Inspraak over normen biostimulanten

Binnen CEN wordt momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van verschillende Europese (EN) normen op het gebied van biostimulanten: bemestingsproducten die bijvoorbeeld de efficiëntie van nutriëntengebruik verhogen en de weerbaarheid van een plant tegen abiotische stress bevorderen.

Op dit moment staan dertig verschillende conceptnormen open ter commentaar. Binnenkort volgen nog drie conceptnormen die gerelateerd zijn aan biostimulanten. NEN zal namens Nederlandse belanghebbenden stemmen op deze conceptnormen. Input hiervoor kan tot en met 4 juni 2023 ingediend worden bij NEN.

Bekijk hier de lijst met de dertig conceptnormen die open staan voor commentaar.

Commentaar indienen
De conceptnormen zijn gratis beschikbaar via NEN Connect. Hiervoor moet u wel ingelogd zijn (dit kan ook met een gratis account). Nadat u bent ingelogd kunt u de verschillende normontwerpen in PDF-vorm bekijken en het commentaarformulier onderaan de pagina van de desbetreffende norm invullen. Verdere instructies staan vermeld op NEN Connect. Neem voor vragen over de normontwerpen, het normalisatieproces of de normcommissie ‘Biostimulanten’ contact op met Lara van der Woude en Lisa Beckers, tel. 015 2690 351 of e-mail afm@nen.nl.

Inspraak over de inhoud van de uiteindelijke normen
NEN nodigt belanghebbende partijen uit die inspraak willen tijdens de verdere ontwikkeling van de conceptnormen voor biostimulanten om deel te nemen in de normcommissie ‘Biostimulanten’. Deze normcommissie fungeert als breed platform waarin vertegenwoordigers van de private sector, brancheverenigingen, de wetenschap en de overheid elkaar ontmoeten en besluiten nemen over normen en de commentaren die namens Nederland worden ingediend. In het kader van de Fertilising Products Regulation (EU 2019/1009) werkt deze normcommissie ook nauw samen met de normcommissies ‘Meststoffen’ en ‘Bodemverbeterende middelen en teeltsubstraten’. Samen behartigen zij de Nederlandse belangen binnen de Europese Technische commissies CEN/TC 260 ‘Fertilizers and liming materials’, CEN/TC 223 ‘Soil improvers and growing media’ en CEN/TC 455 ‘Plant biostimulants’, en de mondiale technische commissie ISO/TC 134 ‘Fertilizers, soil conditioners and beneficial substances’.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v