Trap-Eye overtreft verwachtingen

Trap-Eye overtreft verwachtingen

Het Duitse familiebedrijf Hagdorn Tomaten omarmt Trap-Eye, het geautomatiseerde vangplaten monitoringsysteem dat AI gebruikt om IPM-scouting nauwkeuriger, sneller en betaalbaarder te maken. Naast besparingen op efficiëntie, levert het systeem ook een beter wittevliegbestrijdingsprogramma op.

De tomatenkwekerij van 6 ha is gevestigd in Hochdorf, aan de rand van Strohgau, ten noordwesten van Stuttgart. In het verleden waren ze sterk afhankelijk van een handmatig detectiesysteem op basis van beelden, om de aanwezigheid van witte vlieg op gele vangplaten te monitoren. “We plaatsten 30 vangplaten per hectare”, legt Heiko Hagdorn uit. “Deze werden om de vijfde rij in het gewas gehangen, op 10 meter afstand van elkaar. Vervolgens kostte het gemiddeld 1,5 uur arbeid per hectare per week om met deze technologie door het gewas te lopen en de vallen te monitoren.”

Automatische plaagdetectie
"Trap-Eye biedt tal van voordelen", zegt Hagdorn. “Het is eenvoudig te installeren en produceert zeer scherpe, heldere beelden die bijdragen aan een nauwkeurige, automatische detectie van plaaginsecten. Het levert aanzienlijke arbeidsbesparingen op en eenmaal geïnstalleerd, hoeft het team enkel periodiek de gele vangplaten te vervangen. Voor ons zijn de belangrijkste pluspunten: de verbeterde plaagdetectie, de betrouwbare tellingen en de duidelijke gegevenspresentatie op het online portaal. Het systeem werkt heel goed. We hebben het zelf geïnstalleerd en worden goed ondersteund door het technische team van Biobest.”

Nauwkeurige kaarten
“De nauwkeurige kaarten verschaffen ons een beter inzicht in de populatie-opbouw van plagen in het gewas. Hierdoor kunnen we nuttige insecten op precies de juiste plek uitzetten. Het helpt ons de wittevliegbestrijdingsprogramma’s te optimaliseren en speelt een rol bij het verminderen van de te gebruiken bestrijders.” Samenvattend zegt Hagdorn: “De beeldkwaliteit van Trap-Eye heeft onze verwachtingen overtroffen en daardoor is ons wittevliegbestrijdingsprogramma aanzienlijk efficiënter geworden. Dit systeem doet al het zware werk. Met heel weinig input van ons, kunnen we op elk moment nauwkeurige wittevliegmonitoringgegevens op het portaal bekijken, waardoor ons team een duidelijk beeld krijgt van wat er in het gewas gebeurt."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen