Kennissessie over teeltsturing

Kennissessie over teeltsturing

Het AGROS project heeft een ambitieuze doelstelling: het realiseren van een 'autonome kas' waarin de teelt op afstand wordt bestuurd door intelligente algoritmes op basis van continue sensorinformatie. Om dit mogelijk te maken, is in het project de fysiologische kennis ontwikkeld om te bepalen welke plantkenmerken er gemeten moeten worden, zijn hiervoor sensoren geselecteerd en is vision technologie ontwikkeld, en zijn algoritmes ontwikkeld om de kas op afstand aan te kunnen sturen.

In de eerste maanden van 2023 is een experiment uitgevoerd waarin drie komkommerteelten werden aangestuurd. Twee daarvan werden “autonoom” aangestuurd, door een Digital Twin gebaseerd op een kasklimaat en gewasgroeimodel, en door een AI algoritme gebaseerd op het Reinforcement Learning. De derde komkommerteelt werd aangestuurd door een expertgroep van de bedrijven betrokken bij AGROS. Voor deze teelt was van te voren een teeltplan opgesteld, en een irrigatie strategie die gedurende de teelt werd aangehouden. En werd bepaald hoe dit teeltplan gedurende de teelt gemonitord moest worden, en bijgesteld zou kunnen worden.

Op 5 december a.s. wordt door de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research en deskundigen van Nunhems, Cultilène en Mechatronix een kennissessie georganiseerd, waarin kennis gedeeld wordt over hoe een teelt aangestuurd kan worden op basis van een teeltplan en een irrigatiestrategie.

Meld je hier aan

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v