Minister Adema neemt petitie in ontvangst

Minister Adema neemt petitie in ontvangst

Tijdens het bezoek dat minister Adema van LNV op woensdag 30 november bracht aan de glastuinbouw in het Westland, kreeg hij van voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland de petitie van de glastuinbouw aangeboden. Afgelopen weken is die petitie 6.319 keer ondertekend. Een duidelijk signaal richting de overheid namens iedereen die de glastuinbouw een warm hart toedraagt.

Bij de overhandiging benadrukte Adri Bom-Lemstra het belang van de eerder die dag ondertekende Energieconvenant en de noodzaak om samen te werken in de energietransitie. Zij liet niet na te benadrukken dat veel ondernemers in zwaar weer zitten als direct gevolg van de hoge energieprijzen. Doel van de petitie was niet voor niets het verzoek aan de overheid te komen met oplossingen voor de impact van de hoge energieprijzen voor de glastuinbouw. Ondernemers willen door met de energietransitie. Zonder oplossingen voor de korte termijn verdwijnen het perspectief voor de lange termijn, de energietransitie en een fossielvrije glastuinbouw uit beeld.

Verbinding
Tijdens een lunch in het World Horti Center in Naaldwijk sprak minister Adema met vertegenwoordigers van verschillende organisaties uit de sector. Ook zij benadrukten richting de minister de belangrijke rol die voor de glastuinbouw is weggelegd in de energietransitie van Nederland. Ook de verduurzamingsopgave waar het glastuinbouwcluster zelf voor staat kwam aan bod. De wil om te verduurzamen is er absoluut. De mogelijkheid echter nog niet voor iedereen. Tijdens dit overleg benadrukte Alexander Formsma, beleidsspecialist Klimaat en Energie bij Glastuinbouw Nederland, dat er goed contact is met de ambtenaren op het ministerie van LNV, maar dat de verbinding met EZK vaak wordt gemist. Terwijl juist daar de regels op gebied van energie worden bepaald.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v