Weinig prijsstijgingen

Weinig prijsstijgingen

De termijnhandel ligt stil tot 3 januari, maar de dagmarkten blijven uiteraard gewoon doorgaan. De weersverwachtingen geven weinig reden tot prijsstijgingen, met bovengemiddelde temperaturen en een stevige (zuid)westenwind tot het einde van het jaar, aldus AgroEnergy.

"Er blijft volop LNG onze kant op komen. De Eemshaven- en Gateterminal verwachten tot het einde van het jaar nog acht leveringen. In Groot-Brittannië staan 14 gevulde tankers op de planning.
De Aziatische gasprijzen staan voor het eerst in lange tijd hoger dan de Europese gasprijzen, voor vrijwel alle tijdvakken. Als dit enkele weken aanhoudt dan is de kans groot dat flexibele LNG-leveringen, met name uit Qatar en Rusland, steeds vaker richting Azië zullen varen", zo geeft AgroEnergy in haar weekbericht aan.

Door de lagere energievraag in de kerstperiode en de stevige windsnelheden worden de EPEX-prijzen lager ingeschat dan deze week. Voor dit weekend wordt een gemiddelde uurprijs rond 125 €/MWh verwacht en na het weekend rond 150 €/MWh. Bij daggas is de verwachting dat de prijs tussen 90 en 95 €ct/m3 blijft bewegen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v