Drie oplossingen Svensson voor energiebesparing

Drie oplossingen Svensson voor energiebesparing

Tijdens GreenTech introduceert Svensson drie nieuwe oplossingen die telers helpen bij het verminderen van hun energieverbruik terwijl ze een beter klimaat en gewaskwaliteit krijgen. ”Het draait allemaal om energie,” zegt CEO Anders Ludvigson. ”De recente periode van hoge energieprijzen heeft de markt geschokt. Energiebesparing is al een focus bij Svensson sinds we begonnen met het maken van klimaatschermen eind jaren ’70 van de vorige eeuw, en nu vragen onze klanten om een volgende stap te maken.”

Energy Monitor - Real-time monitor in LetsGrow.com die besparingen (en gemiste besparingen) in energie en geld visualiseert bij het gebruik van Svensson klimaatschermen. Het geeft geautomatiseerd advies voor de juiste schermstrategie en helpt telers zo om het maximale uit de klimaatschermen te halen.

ENERGYPerfect - De dubbele schermoplossing voor meer energiebesparing in de nacht door de combinatie van het nieuwe, volledig aluminium, Obscura klimaatscherm met een Luxous energiescherm. Met deze oplossing van twee schermen kunnen telers nog meer energie besparen.

PARperfect Cooling - Is de PARperfect oplossing voor de warmere klimaten om de hoge koelingskosten te verlagen in semi-gesloten kassen.

Elk van deze drie oplossingen wordt geleverd inclusief advies door de Svensson klimaatexperts binnen Svensson’s adviesdienst genaamd Climate House. "Als teler heb je oplossingen nodig, niet alleen nieuwe apparatuur,” zegt klimaatexpert Ton Habraken. "Dus voor elk van de drie nieuwe oplossingen die we nu lanceren, hebben we een programma van Climate House adviessessies ontworpen op basis van de inzichten uit de praktijk, die we in de loop der jaren hebben verzameld”, voegt hij eraan toe.

Voor de lancering van de Energy Monitor ontwikkelde het R&D team van Svensson een module op LetsGrow.com. Gebaseerd op metingen van de klimaatcomputer, berekent de module de actuele en historische besparingen met de Svensson klimaatschermen en worden de gemiste besparingen getoond. Hieraan gekoppeld geeft Energie Monitor een uniek en geautomatiseerd advies aan de teler hoe de energiebesparingen kunnen worden gemaximaliseerd.

Als onderdeel van ENERGYperfect introduceert Svensson een nieuw, volledig aluminium klimaatscherm. “Dit nieuwe Obscura klimaatscherm heeft een hoge schermingswaarde waardoor het bij belichte teelten ook toegepast kan worden om het licht van de lampen in de kas te houden. ”Het geeft extra energiebesparing, verhoogt de planttemperatuur en is een zeer goede match voor LED-belichte teelten”, zegt productmanager Paul Arkesteijn van Svensson.

Arkesteijn was ook betrokken bij de ontwikkeling van de PARperfect Cooling oplossing: ”Dit is een geweldig voorbeeld van het toepassen van een bewezen concept (namelijk PARperfect) en het focussen van al deze kennis en technologie op één probleem – het verlagen van de koelingskosten in semi-gesloten kassen. Op GreenTech zal het Svensson team van experts aanwezig zijn om u te informeren en al de vragen te beantwoorden over de drie nieuwe lanceringen."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v