Innovatieve thermische zonne-energie technologie

Innovatieve thermische zonne-energie technologie

Bosman Van Zaal, speler op het gebied van geïntegreerde oplossingen voor de internationale tuinbouw, introduceert het thermische zonne-energie systeem. Dit innovatieve systeem biedt een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor het verwarmen van kassen in regio's zoals Mexico, Ecuador, Colombia, Kenia, Ethiopië, kortom: productiegebieden op (equatoriale) hoogvlaktes.

In grootschalige vruchtgroenteteelt in Mexico is verwarming alomtegenwoordig, en het begrip van de waarde ervan is duidelijk; het bespaart op gas. In de bloementeelt in Ecuador, Colombia en Oost-Afrika is zonne-energie echter nog niet volledig ingeburgerd. Hier ligt volgens Bosman Van Zaal de toegevoegde waarde niet zozeer in kostenbesparing, maar in het optimaliseren van het teeltklimaat. Zonne-energie verbetert niet alleen de opbrengst en kwaliteit van gewassen, maar voorkomt ook de ideale omstandigheden voor schimmelziekten, zoals Botrytis, die vaak ontstaan door het fenomeen van 'natslaan'.

Het BVZ thermische zonne-energie systeem
Het systeem van Bosman Van Zaal, ontwikkeld met meer dan 20 jaar ervaring, is wereldwijd toepast in dan 15 projecten met een totale collectoroppervlakte van 75.000 m². Het omvat zonnecollectoren, geïsoleerde containers, warmteopslag in een buffer tank, en een efficiënte waterrouting. Dit alles wordt geïnstalleerd en afgesteld op locatie, met de mogelijkheid van verstelbare, bewegende installatie voor optimale blootstelling aan zonlicht.
 
Bewezen succesverhalen
Bosman Van Zaal heeft het zonne-energie systeem met succes geïmplementeerd bij vooraanstaande bedrijven in verschillende delen van de wereld, waaronder Green Crisp Farming in Namibië, LVG Plants in Zuid-Afrika, Maranque Plants in Ethiopië, en Holland Orchids in Guatemala. Een van de opvallende projecten omvatte de samenwerking met Holland Orchids in Guatemala, waar het systeem de jaarlijkse dieselconsumptie met 370.000 liter verminderde, met een terugverdientijd van slechts 3 tot 4 jaar.

Lees in deze whitepaper meer over thermische zonne-energie

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v