'Duurzame verpakkingen moeten normaal worden'

'Duurzame verpakkingen moeten normaal worden'

ACTUEEL HORTI THEMA - Gerecyclede bloemenhoezen en Eco Flowerboxen. Het zijn twee voorbeelden van producten voor de tuinbouw die Circular Plastics inmiddels heeft gerealiseerd van regranulaat. En er is nog veel meer mogelijk, zo liet directeur Henk Kras vanochtend weten op Paprika Tasty Radio.

Circular Plastics heeft een duidelijke missie op het gebied van MVO. Het bedrijf streeft er samen met enkele partners naar dat de deelnemers 25% op hun logistieke keten kunnen besparen en hun CO2-voetafdruk met 25% terugdringen. Een ambitieuze doelstelling die volgens Henk Kras zeker haalbaar is.

Al sinds 2015 werkt Circular Plastics aan innovaties binnen de bloemen- en plantensector, de tuinbouw, de bouwsector en air-cargo-bedrijven. "Dankzij de recycle-activiteiten van de Circular Plastics Alliance-partners hebben we toegang tot 300.000 ton aan gerecycled plastic van hoge kwaliteit per jaar. Dat biedt kansen voor al onze deelnemers. Dit plastic van hoge kwaliteit is 100% opnieuw verwerkt door circulaire technologie. Het plastic wordt hergebruikt in duurzaam bloemenfolie, kunststof labels voor planten, kunststof pallets en kratten met een levensduur van zo'n 7-10 jaar. Zo werken wij samen aan minder plastic afval én aan een duurzame wereld."

Er worden volgens Henk Kras flinke stappen gezet, maar er moet nog meer gebeuren om met elkaar daadwerkelijk een verandering tot stand te brengen. "Circulariteit en duurzame verpakkingen moeten normaal worden. Er zullen zeker early adapters nodig zijn om het op gang te brengen. Als dit vervolgens een functioneel en betaalbaar product oplevert, zal het op een gegeven moment breed worden omarmd. Met elkaar moeten we er van klein naar groot aan werken om de producten die we gebruiken te verduurzamen."

Heb je het gesprek met Henk Kras van Circular Plastics gemist? Luister het dan terug via goedemorgen.podbean.com.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!