Keurmerk klimaatneutrale groenten Harvest House

Keurmerk klimaatneutrale groenten Harvest House

Harvest House kan vanaf nu haar tomaten, paprika’s en komkommers met een klimaatneutraal keurmerk uitleveren. De vruchtgroentespecialist heeft hiervoor het duurzaamheidskeurmerk Climate Neutral Certified verkregen.

Harvest House is een producentenorganisatie van Nederlandse telers van tomaten, paprika’s en komkommers. Het keurmerk laat zien dat Harvest House inzicht heeft in de CO2-uitstoot van haar producten, jaarlijks verplicht ambitieus reduceert en de overige uitstoot compenseert. “Wij willen in 2040 klimaatneutraal telen en met het kunnen aanbieden van klimaatneutraal gecertificeerde producten nemen we een stap in de juiste richting”, geeft Marco Hanemaaijer, ketenmanager bij Harvest House, aan. De certificering voor klimaatneutraal gecertificeerde vruchtgroenten wordt gedaan door een onafhankelijke partij. Jaarlijks vindt er een audit plaats om de inspanningen van Harvest House te toetsen.

Reductieplannen
De telerscoöperatie heeft de huidige milieubelasting van haar producten goed in kaart. Hanemaaijer: “Dat doen we met de Hortifootprint, waarbij we goed kunnen meten wat de impact is op 16 verschillende duurzaamheidskenmerken. CO2-uitstoot is er een van. Vervolgens stellen we samen met onze telers reductieplannen op voor dit deel van onze vruchtgroenteketen. Het keurmerk vraagt ons om jaarlijks 2,5% uitstoot te reduceren. Wij gaan zelfs een stapje verder. Onze ambitie is om in 2030 de hélft minder CO2-equivalent per kg product uit te stoten ten opzichte van 2020.”

Compenseren
Harvest House is continu op zoek naar mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen en de CO2-uitstoot te verminderen. “Telen zonder uitstoot is helaas nog niet haalbaar, maar we werken er hard aan. Tot die tijd is het volgens de criteria van Climate Neutral Certified mogelijk om de restuitstoot te compenseren”, zegt Hanemaaijer. Klanten die op zoek zijn naar klimaatneutraal gecertificeerde vruchtgroenten, zijn bij Harvest House op het juiste adres. Samen kunnen we het klimaatneutraal gecertificeerde product daadwerkelijk in het schap krijgen. Het keurmerk is voor alle producten van de Harvest House-telers mogelijk.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v