Gratis workshops Circulariteit

Gratis workshops Circulariteit

Circulariteit is bij uitstek een ondernemersvraagstuk. Circulaire toepassingen zijn teelt- en locatie specifiek en juist daarom is de circulaire innovatiekracht van telers belangrijk. Het door kwekers en handelaren zelf herkennen van kansen en oplossingen kunnen het proces naar een circulaire tuinbouw versnellen. In 2050 zal de hele Nederlandse maatschappij circulair zijn, dus ook onze tuinbouw. Hiervan waren al mooie voorbeelden te zien bij de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs en de Themaprijs Circulair Ondernemen 2024.

Circulair ondernemen is ook een vaardigheid die je je als ondernemer eigen moet maken. Duurzamer telen en handelen betekent minder gebruik maken en het verder uit faseren van fossiele grondstoffen. De consument en de maatschappij verwachten een duurzaam geteeld product en de inzet op circulair werken is daarbij belangrijk. Voor veel ondernemers is circulair ondernemen een verandering die veel nieuwe vragen kan oproepen: wat is circulair ondernemen eigenlijk en waar moet je beginnen?

Greenport Aalsmeer organiseert daarom een aantal gratis workshops onder leiding van Herold Dongelmans, programmamanager Circulariteit bij de greenport. In drie uur word je bijgepraat over wat circulair ondernemen is en hoe je de circulaire kansen voor jouw eigen bedrijf inzichtelijk maakt. Met de zogenaamde R-Ladder in de hand leer je om - per onderdeel – jouw bedrijfsproces in kaart te brengen, te benoemen hoe circulair je al werkt, welke circulaire kansen je ziet en hoe je deze kansen tot waarde kunnen maken.  

De workshop is bedoeld voor kwekers en handelaren, maar is zeker ook interessant voor leidinggevenden binnen jouw bedrijf. Je kunt inschrijven voor de volgende data. (Let op: geef twee voorkeursdata aan en Greenport Aalsmeer probeert het zo te plannen dat je op een van deze twee data wordt ingepland):

  •     Dinsdag 9 april * 14:00 - 17:00 uur
  •     Donderdag 25 april * 14:00 - 17:00 uur
  •     Dinsdag 21 mei * 14:00 - 17:00 uur
  •     Donderdag 20 juni * 14:00 - 17:00 uur

De locaties voor de workshops worden nog vastgesteld, maar zullen in de omgeving Aalsmeer plaatsvinden. "We hopen je graag te begroeten op een van bovenstaande data. Je kunt via dit formulier jouw beschikbaarheid doorgeven."

 

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v