Werk- en huurcontract worden straks gescheiden

Werk- en huurcontract worden straks gescheiden

De meeste uitzendbureaus die werken met arbeidsmigranten gaan werkcontracten scheiden van huurcontracten. Dat bevestigt branchevereniging ABU aan de NOS na berichtgeving van NRC.

De maatregel is bedoeld om arbeidsmigranten minder afhankelijk te maken van hun werkgever. Door werk- en huurcontracten los te koppelen, kunnen medewerkers hun woning behouden als ze om wat voor reden dan ook hun baan verliezen. Vanaf 1 april geldt het nieuwe beleid voor alle leden van ABU. Die heeft 520 leden en vertegenwoordigt daarmee zo'n 65 procent van uitzendmarkt. De aanpassing geldt dus niet voor alle uitzendondernemingen.

Vanuit de tuinbouw wordt bezorgd gereageerd op de berichtgeving. Zo is er angst dat de maatregel huisjesmelkers de kans geeft om misbruik te maken van de situatie. Ook zullen veel arbeidsmigranten de dupe worden van het woningtekort in Nederland, zo is de verwachting. Peter Loef, voorheen actief bij Glastuinbouw Nederland en tegenwoordig Programmamanager Arbeidsmigratie bij ABU geeft op LinkedIn aan dat aandacht voor deze situatie zal worden gevraagd.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen