Vertrouwenspersoon extern in te schakelen

Vertrouwenspersoon extern in te schakelen

Compleet Vertrouwen is de nieuwe, aanvullende HRM-dienst van salarisadministratiekantoor Salaris Compleet. Werkgevers kunnen de externe vertrouwenspersonen van Compleet Vertrouwen inschakelen voor bijstand bij ongewenste situaties en het behoud van een gezond werkklimaat. De gecertificeerde vertrouwenspersonen Marijke van der Water en Manon Delbar kijken ernaar uit om werkgevers te ondersteunen op het gebied van integriteit en veiligheid.

Compleet Vertrouwen zet zich in voor het voorkomen van een ongezond werkklimaat. Niet alleen in Hilversum komt grensoverschrijdend gedrag voor: uit onderzoek blijkt dat 16% van de Nederlandse werknemers weleens te maken heeft met ongewenst gedrag op de werkvloer. Pesten, geweld, intimidatie, maar ook een te hoge werkdruk hebben nadelige gevolgen voor de werknemer en werkgever.
 
De externe vertrouwenspersonen ondersteunen werkgevers een ongezond werkklimaat te voorkomen en bieden bijstand bij ongewenst gedrag. Werknemers kunnen in dit geval terecht bij Compleet Vertrouwen. De vertrouwenspersoon biedt hen een luisterend oor en geeft hem of haar de juiste handvatten om weer grip te krijgen op de situatie. Escalatie, verzuim of uitstroom wordt op deze manier ondervangen.
 
Veilige werkomgeving is cruciaal
Marijke van der Water en Manon Delbar onderstrepen het belang van een gezonde werksfeer. Marijke legt uit: “Een veilige werkomgeving is cruciaal voor het welzijn van werknemers. Bij bedrijven waar dit niet het geval is, vallen werknemers vaker ziek uit of verdwijnen zij helemaal uit de organisatie. In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt is het daarom extra belangrijk om aandacht te schenken aan integriteit. In ieder team kan ongewenst gedrag voorvallen. Oók in kleine bedrijven, waar het vaak nog lastiger is om je over onprettige situaties binnen een klein team uit te spreken.”
 
Manon Delbar vult aan: “De drempel naar een externe vertrouwenspersoon is dan vaak lager dan bij een interne vertrouwenspersoon die tevens een collega is. Wij zijn objectiever, onafhankelijk en er kan dus geen loyaliteitsprobleem ontstaan. Daarnaast hebben we alle vakkennis in huis om de werknemer goed te kunnen helpen zodat hij of zij weer met een goed gevoel aan het werk kan.”

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v