Jill van der Knaap: Niets zo veranderlijk als het weer

Jill van der Knaap: Niets zo veranderlijk als het weer

Een weblog van Jill van der Knaap. Zij verzorgt de marketing en communicatie binnen jem-id. Jill schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Het is zomer in Nederland, tenminste volgens het seizoen, dan. Want ik zou geen echte Nederlander zijn als ik niet even zou willen zeuren over het weer. Waar in het zuiden van Europa hitte-records worden gebroken, zitten de thuisblijvers in de Hollandse nattigheid. Zoals mijn werkgever eerder optimistisch opmerkte; "Het is heerlijk weer om een dagje te computeren”. Alleen moet de computer dan ook een beetje meewerken. Gelukkig werk ik bij een softwarebedrijf en zijn de werkplekken tiptop in orde. Want er is niets zo vervelend als (dure) automatisering die niet werkt.

Nu ben ik natuurlijk niet de enige die met een vitamine D-tekort achter haar pc zit deze zomer. Bij veel tuinbouwbedrijven is het nu hoogseizoen en moet er hard gewerkt worden om de producten uiteindelijk bij de consument te krijgen. Want voordat een product op jouw bord ligt, heeft het een heleboel stappen doorlopen in de supply chain. Van kas tot koelcel en transport; jouw product heeft waarschijnlijk al een mooie reis gemaakt. Al die schakels in de keten willen zo snel mogelijk jouw product door laten stromen naar de volgende eigenaar; hoe verser het product, hoe meer het natuurlijk oplevert. Daarin spelen automatisering en software een belangrijke rol.

Bij jem-id vinden we dat iedere schakel, hoe groot of klein dan ook, recht heeft op een goed automatiseringsproces. Natuurlijk speelt budget hierin een hele grote rol, maar ook voor net startende en kleine bedrijven moet er meer te bieden zijn dan Excel. Voor AGF bedrijven hebben we daarom een aantal jaar geleden GreenCommerce Essentials gelanceerd. Dit is een softwarepakket met alle basisfunctionaliteiten van GreenCommerce, maar dan in de cloud. Het voordeel hiervan is dat de implementatie snel is en je dus binnen een paar weken (soms zelfs binnen een week) al kan starten met de software. Geen langlopende implementatietrajecten, een maandelijkse fee en veilig in de cloud gehost. Zo bieden we hen een springplank om snel door te kunnen groeien, met de juiste tools om dit veilig en administratief correct te doen.

Niets zo veranderlijk als het weer, maar dat geldt dus ook voor ICT. Want zeg nou eerlijk, er is niets vervelender dan op een druilerige zomerdag te ruziën met je computer. Daarentegen is het extra fijn als de software meewerkt op de zonnige dagen, zodat het werk eerder klaar is en je de dag zelfs op een terras kan afsluiten.

Voorlopig hoop ik nog op een mooie nazomer, aan onze ICT inrichting ligt het in ieder geval niet ;-).

Bron: Jill van der Knaap

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v