Eric Flinterman: Houden mensen nog van bloemen?

Eric Flinterman: Houden mensen nog van bloemen?

Een weblog van Eric Flinterman. Hij is sparringpartner voor ondernemers in de tuinbouw bij ABAB. Eric schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Of mensen nog houden van bloemen? Volgens Arjen Lubach niet. In zijn Avondshow nam hij de sierteeltsector op de hak. Over zijn satire wordt veel gesproken en iedereen heeft er wel een mening over. Maar dat is zinloos! Het gaat er juist om wat we ermee doen.

Hoe gaan we in de aanval? Wat zijn onze acties? Mooie verhalen, Kom in de Kas en reclames voor bloemen en planten zijn niet meer genoeg. Feiten gaan het verschil maken. Het beschikken over uw eigen footprint en die van de schakels voor en na u, is bepalend voor een license to produce.

We kunnen natuurlijk naar iedereen blijven wijzen: de politiek, de retail of Arjen Lubach. Maar met wijzen gaan we het niet winnen. U heeft als teler immers het grootste aandeel in de footprint van een bosje bloemen of een plant. Een footprint-berekening geeft inzicht en biedt gerichte kansen voor het verlagen van de footprint.

Onderscheidend vermogen
Dit is nu eenmaal het speelveld waarin we nu ondernemen. Het voelt in eerste instantie niet fijn om weer van alles te moeten en steeds minder te mogen. Toch kan het ook weer leuk worden als u de footprint als onderscheidend vermogen benut. Dat is toch waar we continu naar op zoek zijn? Hoe blijf ik onderscheidend? Hoe voeg ik meerwaarde toe?

Inmiddels is er een handige Flori Footprint Tool om snel en doeltreffend inzicht te krijgen in uw footprint en die van de andere partijen in de keten. Laten we het zelf weer leuk maken, een ander gaat dat echt niet voor u doen. Mensen houden immers van bloemen en wij zorgen ervoor dat dit zo blijft!
Meer weten?

Wilt u hier eens over sparren? Neem dan contact met mij op via telefoonnummer 073-6465419 of stuur een bericht.

 

Bron: Eric Flinterman

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v