Dico Drost: Marktplaats van planten

Dico Drost: Marktplaats van planten

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Tevens is hij initiatiefnemer van Bloemenboom. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

In mijn jongere jaren heb ik regelmatig tijd vrijgemaakt voor overleg en besprekingen om mijn bijdragen te leveren aan het algemeen belang. Echter wanneer je dan een keer op een punt komt dat je hulp van andere goed kunt gebruiken en niemand staat voor je klaar dan is het enthousiasme er snel vanaf. Dat zijn sowieso zeer leerzame momenten.  Echter heb ik me laten overhalen om weer deel te nemen aan een overleggroep van kopers en medewerkers van de veiling Royal FloraHolland. Vorige week had ik mijn tweede deelname in deze groep.

Dat dit soort besprekingen plaatsvinden is naar mijn idee vandaag de dag zeldzaam maar ik geloof in het samen realiseren en creëren. Dat je middels zo’n groep invloed kan hebben is niet aan de orde. Die illusie zal ik moeten accepteren. FloraHolland heeft zijn eigen strategie gecreëerd en die volgen zij en niet anders dan dat. Wel vond ik het interessant om te horen dat een medewerker hardop benoemde dat hij graag besprekingen heeft met kopers want die hebben zoveel kennis.

Deze keer werd het voorjaar geëvalueerd, de verander processen binnen het landelijk veilen en wat gaat er met de plantentribune gebeuren. Men is zich terdege bewust dat de klok nog steeds een belangrijk instrument is. De helft van de omzet van de veiling verloopt tenslotte via het klok systeem. En daarbij is men zich ook bewust dat er behoefte is en blijft aan een centraal punt. Een fysiek middelpunt van het veilsysteem waar mensen, producten, vraag, aanbod en kennis bij elkaar zit. Nu heeft men besloten om de plantentribune te sluiten. De kosten schijnen te hoog te zijn om dit open te houden. Dit besluit staat vast en discussie is niet mogelijk over dit besluit. Zelf zie ik wel mogelijkheden voor de tribune maar men is zich aan het oriënteren om een andere ruimte om te bouwen naar een plek waar zo’n 50 kopers fysiek kunnen werken in een vorm van kantoortuin met uitzicht op de verschillende klokken zodat het overzicht van de verschillende producten en klokken behouden blijft.

Nu ben ik kritisch op de keuzes die gedaan worden door Royal FloraHolland en ik denk nog steeds niet geheel ten onrechten. Echter vang ik zo nu en dan ook positieve berichten op vanuit deze overleggroep. Laten we hopen dat de intentie is en blijft om ten diensten van de sector te werken.  Er is bij vele klanten van de veiling nog veel om te buigen als je het mij vraagt als je het over klant tevredenheid hebt. De advertenties dat de klant tevredenheid beter geloof ik direct maar het geeft geen beeld van het niveau van de klanttevredenheid. Er blijft werk aan de winkel en we krijgen te maken met nog grotere veranderingen als wat we gehad hebben.

Bron: Dico Drost

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v