Blog: Wat is logisch?

Blog: Wat is logisch?

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Planten die verkocht worden voor extreme bedragen is een trend. De extremen in de wereld worden steeds groter in alle opzichten. Zo ook in de plantenwereld. 

Als planteninkoper beoordeel je de waarde van een plant. Hiervoor gebruik je verschillende inzichten en kennis die je in de loop van jaren hebt opgedaan. Daarnaast heb je het emotionele deel van vraag en aanbod en weers-, en/of seizoen omstandigheden.  Dit is niet anders in andere sectoren. Echter kom ik tegenwoordig regelmatig op plekken waar planten staan die grote afscherming genieten. Planten waarvan ik zou zeggen, als inkoper, laat ik eens gul zijn en 15,- euro bieden maar op dat moment verkocht worden voor 250,- euro of meer.   Er is een groep mensen die royaal betaalt voor dit soort planten. Op dit moment veelal bontbladige planten met aparte nerven en kleurtjes.

In markten waar veranderingen zijn, ontstaan extremen. Zo leerde ik vorige week mijn dochter nog schaatsen, liepen we afgelopen weekend in ons t-shirt in de tuin. Ik heb Piet Paulusma horen zeggen dat we binnen 5 jaar een Elfstedentocht kunnen verwachten.  Dat kon ik niet zo goed rijmen met de opwarming van de aarde. Echter zijn onderbouwing vond ik wel aannemelijk. Piet gaf als reden dat de extremen groter worden en dus ook van het weer.

In het dagelijks leven werk ik zelfstandig. Ik heb mijn relaties in mijn pakket van klanten waar ik dan ook veel energie in stop. Gelukkig krijg ik daar ook energie van terug. Zodra er een klant is die alleen maar energie kost heb ik de vrijheid om te zeggen dat ik stop. Zonder grote schade te lijden.

Normaal gesproken heb ik in de winter wel eens last van een hoestje of een griepje. Echter als zelfstandige besteed je daar weinig of geen tijd aan want je hebt de klanten die belangrijker zijn. Als zelfstandige heb je geen tijd voor een griepje. Dit jaar niet, helemaal niks. Toch vreemd want ik zou me zorgen gaan maken over hoe mijn lichaam nu weerstand kan opbouwen.

Als kweker wil je planten kweken die veel geld opleveren, als inkoper wil je planten kopen die jouw klant kan verkopen, als weerman wil je het liefst mooi weer aankondigen, als ondernemer ben je opzoek naar een stabiel bestaan en als mens wil je gezond zijn en blijven.

Dit alles is momenteel lastig te rijmen. De veranderingen zijn iedere dag en iedere week weer groter en moeilijker te bevatten. Binnenkort komen de verkiezingen. Het schijnt dat men zoekt naar stabiel leiderschap. Ja, dat hebben we maar zijn we daar blij mee? Er komen vele nieuwe partijen aan.
Gebruik je gezond verstand en maak een goede overweging tussen emotie en verstand en blijf dat doen.  

Voor wat betreft de Corona zou ik willen vragen, kijk eens terug naar de Mexicaanse griep. Google de rapporten en lees deze. Dan is het veel eenvoudiger om een onderbouwde mening te vormen. Informatie is te vinden maar lees de juiste informatie.

Bron: Dico Drost

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v