Blog: Respect vragen én tonen!

Blog: Respect vragen én tonen!

Een weblog van Henk Strating. Hij is oprichter van het bedrijf HS Arbeidsvoorwaarden CAO-advies & onderhandelingen. Henk schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Laat ik eens naar de glastuinbouw kijken vanuit mijn eigen vakgebied: de CAO. Ik adviseer, begeleid en ondersteun CAO-onderhandelingen en volg de ontwikkelingen in Nederland op de voet.

Respect is daarin een veelgehoorde term. Een term die meestal betrekking heeft op werknemers. Vakbonden vragen - of eisen - met enige regelmaat respect. Voor medewerkers in de zorg en vakkenvullers in de supermarkten. Vanwege hun inzet in corona-tijd. Maar ook in de schoonmaak, bij de politie en in het onderwijs. Dat gaat overigens altijd samen met de eis van flink meer loon, maar dat terzijde... In de glastuinbouw wil ik respect vragen voor de ondernemers, de werkgévers! Die boden eind november een loonsverhoging van maar liefst 4% in 2021 en 2022. Ondanks dat ook de glastuinbouw de afgelopen tijd flinke corona-klappen heeft opgelopen! Daar had men zich - zoals ik in sommige andere sectoren zie - in de CAO-onderhandelingen niét achter verschuild. Werkgevers hadden in hun bod een knap onderscheid gemaakt tussen getroffen en niet getroffen bedrijven. 4% loonsverhoging doet zeker niet onder voor wat ik op dit moment op veel andere CAO-tafels zie liggen.

Daarmee tonen ondernemers in de glastuinbouw respect voor hun medewerkers en verdienen zijn zélf respect! Ik vind het dan ook teleurstellend dat vakbonden (en hun leden) dat blijkbaar niet waarderen, maar het bod als 'te laag' hebben afgewezen. Daarmee missen zij de kans om respect nu eens niet te vrágen, maar te tónen!

Bron: Henk Strating

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v