Blog: Rare tijden

Blog: Rare tijden

Een weblog van Hans Ligtenberg. Hij is oud-docent Groene bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland in Delft en als vrijwilliger actief bij PUM. Deze weblog schreef hij exclusief voor Goedemorgen.

In de maanden december en januari is ons gezin verblijd met de komst van 2 gezonde kleinzonen en we hadden al 3 kleinkinderen. Dus een trotse opa & oma. Echter één van de kersverse moeders vroeg zich af in wat voor rare tijd de 2 jongens geboren zijn. Die vraag zette mij aan het denken.

Als we terugkijken dan is er is sprake van een coronatijdperk sinds maart 2020, met alle gevolgen van dien. Corona heeft heel veel zaken duidelijk c.q. zichtbaar gemaakt. Overvolle ziekenhuizen, wachttijden voor "normale patiënten en operaties", overwerkte zorgmedewerkers en meer begrafenissen dan normaal. Er is ook sprake van politieke onrust in Nederland, enkele landen in de EU en zeker in de USA. In Nederland is sprake van een gigantisch toeslagschandaal kinderopvang, opkomst van extreem rechts, sommige politieke partijen zijn geheel de weg kwijt en vele nieuwe (splinter) partijen hebben zich aangemeld voor de komende verkiezingen. Mensen in Groningen worden compleet in de steek gelaten en slechts een enkele student kan zijn studie afronden zonder een schuld van circa €30.000,-.Te weinig docenten, te weinig politieagenten, te weinig zorgmedewerkers. Toenemend aantal daklozen, te weinig huizen en over gebrek aan milieumaatregelen nog maar te zwijgen. Daarnaast zijn de grenzen praktisch gesloten, stadions en theaters staan leeg, de horeca en hotels staan compleet droog, we hamsteren wc-papier en we gaan niet meer naar het buitenland op vakantie. Onze kinderen gaan al tijden niet naar school en de eerste- en tweedejaars studenten hebben nog maar nauwelijks in de collegebanken gezeten.  Gelukkig mogen vele ouders nu thuis werken en ervaren zij aan den lijve dat lesgeven ook echt een vak is. Na de afgelopen 10 jaar van structurele bezuinigingen op onderwijs, zorg, politie, huisvesting,  sociale advocatuur, brandweer etc. blijkt de huidige regering nu plotseling, met de verkiezingen in het zicht, hele diepe zakken te hebben met heel veel euro's. Rara, hoe kan dat?

In Europa zijn Polen en Hongarije aan het klieren en binnen het Verenigd Koninkrijk komen er ze er zo langzamerhand achter dat ze met de Brexit flink belazerd zijn. En wij zijn als EU niet in staat een oplossing te vinden voor de vluchtelingenproblematiek en de armoede aan de grenzen van Europa.

In de USA maakt Donald Trump er niet alleen in de VS een zooitje van. Met beslissingen rondom het klimaat, vluchtelingen, handelsoorlog met China, ruzie met de NAVO, zorgt hij overal voor onduidelijkheid en onzekerheid. Ruzie met de pers, alles is fake news, journalisten en rechters deugen niet en hij beschouwt Poetin en Kim Yong Un als zijn politieke vrienden.

Terwijl ik dit schrijft fluit de rechter de regering weer terug wegens broddelwerk. Het kan steeds nog gekker!

Ik ben benieuwd hoe ik straks, als de jongens wat ouder zijn, terug mag kijken op de jaren waarin ze geboren zijn? Ik hoop van harte dat we dan de boel weer een beetje op orde hebben. We kunnen er op 17 maart a.s. al mee beginnen.

Bron: Hans Ligtenberg

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v