Blog: Negatieve aandacht is ook aandacht!

Blog: Negatieve aandacht is ook aandacht!

Een weblog van Martine van der Meer. Zij is verantwoordelijk voor communicatie en HRM bij CombiVliet. Martine schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Als een kind of dier geen positieve aandacht krijgt, gaat hij/zij negatieve aandacht vragen. Aandacht is aandacht! Maar wat dacht je van volwassenen? Ook gróte mensen hebben aandacht nodig... Ze beseffen dit vaak niet, geven dit ook niet graag toe.

Maar als zij dit niet krijgen, worden ze ook 'vervelend'. Net als bij kinderen en bij dieren gebeurt dit onbewust. Het zit erin gebakken, zeg maar.

Wat bereikt iemand met negatieve aandacht? Het tegenovergestelde van wat hij of zij eigenlijk wil… Irritatie, ruzie, onenigheid, afstand, conflict, noem maar op. Dat is dus best raar als je dát krijgt wat je NIET wilt, maar je doet het zelf! Dat is de mens.

Menig relatie is hierdoor veranderd (of zelfs verpest) tussen partners, ouder/kind, werknemer/werkgever, vrienden, etc.

Als mensen het zelf creëren, kunnen ze het ook oplossen! Dat geeft hoop... Dat begint bij jezelf, want de ander kun je niet zomaar veranderen. Dat weet je. Als je iets wilt veranderen, dan moet je het in ieder geval anders doen dan wat je deed. Wat kun je zelf doen om de relatie te veranderen? Kijk eens naar jezelf? Hoe zit je in je vel? Krijg je energie van dat wat je doet? Als dat niet zo is, dan moet je dus iets veranderen, anders verandert er niks.

Vraag je weleens aan de ander hoe het daadwerkelijk gaat? Heb je aandacht voor de ander? Niet alleen functionele aandacht, maar persoonlijke aandacht. Probeer het eens als werkgever! Persoonlijke aandacht voor je medewerker... Best eng, want 'functionele praat' over het werk is zoveel makkelijker. Zo voorkom je lastige medewerkers en creëer je betrokken medewerkers. Je zult zien dat het een investering van niks is die je zoveel op gaat leveren. Niet direct misschien maar een plantje gaat ook pas groeien als het de nodige aandacht krijgt. Dit geldt ook voor de andere levende wezens op deze aardbol. Probeer maar!


Bron: Martine van der Meer

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v