Blog: Kop of munt?

Blog: Kop of munt?

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Dit weekend had ik een fijne discussie met iemand over het wel en wee van Corona. Je kan jezelf afvragen hoe je een fijne discussie kan hebben over Corona, maar we hebben allemaal onze eigen mening. Het fijne van de discussie was dát er een discussie was. Gewoon praten over hoe jij het beleeft. Waarom denk jij er zo over? Wat doet het met je?  En zo vraag je door tot je bij het uiteindelijke probleem komt. Vervolgens ga je daar samen op door. Kan ik je helpen? Misschien heb je het probleem zelf al eens meegemaakt en kan je vanuit jouw ervaring iemand een oplossing bieden?!

Als we het over Corona hebben, heb ik mijn mening. Dagelijks vraag ik me af hoe ze vanuit Den Haag dit beleid kunnen voeren. Mondkapjes dragen terwijl het niks toevoegt. Diverse sectoren staan op omvallen etc. Tegelijk probeer ik te begrijpen dat men in Den Haag veel grotere problemen heeft dan Corona.  
Dit zelfde geldt voor het beleid van de bloemenveiling. Afgelopen week kwam er een persbericht langs met het inzicht dat impulsverkoop verdwijnt bij digitaal veilen. Iets wat iedere inkoper als logisch ervaart, maar voor anderen schijnbaar totaal niet logisch. Ook hier zijn er vele meningen en zijn de problemen groter dan wij denken.

Zo is er ook veel te doen over Sinterklaas en zijn pieten. Is het niet het organiseren van het feest dan is het wel de kleur van de pieten. Vele meningen maar ook hier is het echte probleem groter.
De feestdagen komen er weer aan en we willen allemaal veel eten, veel cadeaus.  Vervolgens gaan we in januari  weer druk doen om het eten er af te lopen en moet er plekje gezocht worden voor alle cadeaus.
In het gesprek dit weekend kwam naar voren dat vele over polarisatie praten, maar als je doorvraagt blijkt de intentie van een ieder toch wel heel dicht bij elkaar te liggen. Het is kop of munt maar het muntstuk is niet zo groot. De verschillen zijn niet zo groot als ze lijken.  Althans, voor de meeste mensen. Er is ook een groep die de gehele munt wil hebben en liefst zoveel mogelijk munten. Persoonlijk denk ik dat puur en alleen eigenbelang geen duurzaam model is.

Maak er een mooie Kerst van.

Bron: Dico Drost

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v