Blog: Je weet pas wat je mist, als het er niet is

Blog: Je weet pas wat je mist, als het er niet is

Een weblog van Wouter van Vliet. Hij is sectormanager tuinbouw bij Van Iperen. Wouter schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

De afgelopen weken heb ik regelmatig zitten mijmeren over beurzen die, vanwege Corona, dit jaar niet doorgegaan zijn...

Nog maar een jaar geleden maakten we in Berlijn, al wandelend door een lege 'Chinese' beurshal tijdens De AGF Fruit Logistica, grapjes over Chinezen met mondkapjes. Vorig jaar nog lanceerden we live tijdens HortiContact 2020 ons nieuwe rekenprogramma 'Mijn Bemesting' en ook dit jaar hadden we mooie plannen om live ons nieuwe scouttool 'Mijn Scouting' te lanceren.

Nog maar een jaar geleden en toen nog niet vermoedend dat we korte tijd later ook in Nederland getroffen zouden worden door het coronavirus en met alle gevolgen ervan. Het netwerken met relaties, een kijkje nemen in de keuken van andere branches, face to face bijpraten over en met elkaars ontwikkelingen. Het lijkt allemaal zo normaal. Een jaarlijks terugkerende traditie. De eerste maanden van het nieuwe jaar zijn echte beursmaanden, en wat wordt dit gemist.

Dit geldt natuurlijk voor alles wat er was en nu niet meer is. Voor de een betekent het iets heel anders dan voor ander. Waar de een genoot van de sneeuw- en ijspret, was de ander bezig met de schade als gevolg van dit natuurgeweld.  

Ook in onze branche veranderen er dingen, waarvan we soms pas later zullen weten of we de juiste keuzes hebben gemaakt. Kringlooplandbouw staat bovenaan de agenda en de synthetische productie van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen komt daarmee steeds meer onder druk te staan. Dit is wel de weg die we op gaan. We zullen pas later beseffen of het de  juiste keuze was en ons misschien dan realiseren of we niet missen wat er was.

Genoeg gemijmerd... Terug naar het voorjaar! Het voorjaar doet iets met ieder mens; er ontstaat overal nieuw leven en ook nieuwe kansen dienen zich aan. Het bruist, het gonst en we zaaien om later dit jaar weer te kunnen oogsten. Ik heb er zin in! Laten we samen de mouwen opstropen en aan de slag gaan!

Bron: Wouter van Vliet

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v