Blog: "Het is maar politiek..."

Blog: Het is maar politiek...

Een weblog van Henk Strating. Hij is oprichter van het bedrijf HS Arbeidsvoorwaarden CAO-advies & onderhandelingen. Henk schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

De verkiezingen zijn achter de rug. De uitslag toont winnaars en verliezers. De eerste groep is groter dan de tweede, waar natuurlijk niemand bij wil horen. De VVD (voor de 4e keer op rij de grootste), D66 (de meeste stemmen ooit), Forum voor Democratie (verviervoudigd), Partij voor de Dieren (één zetel erbij, maar toch). En natuurlijk de nieuwkomers Volt, JA21, BBB en BIJ1.

PvdA, ChristenUnie en SGP verloren geen zetels (maar wonnen ook niet).

Zelfs de nieuwe fractievoorzitter van 50Plus (3 zetels verlies) legt uit dat ze een zetel heeft 'gewonnen' ten opzichte van de laatste peiling die géén zetels voorspelde...

Ik heb eens direct na verkiezingen met een Belg gesproken. Die zei: "Ach, bij ons zeggen we, het is maar politiek..." Ik denk dat hij daarmee de spijker op zijn kop sloeg. Natuurlijk zijn verkiezingen belangrijk en natuurlijk is het van belang welk kabinet ons land gaat regeren. Maar ons dagelijks leven, van u, van mij, wordt - gelukkig - maar zeer ten dele door de politiek bepaald. Daar zijn we in de eerste plaats zélf verantwoordelijk voor. Als zelfstandige individuele mensen.

De politiek kan daar wat aan bijdragen, positief of negatief. Maar laten we ons leven, ons bedrijf, ons gezin, onze vrienden, onze hobby's, ons lief en leed toch vooral zélf bepalen en blijven bepalen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v